Show Filters

Puzzels zijn een van de leukste spelletjes om de vaardigheden van kinderen te ontwikkelen. Ze staan bekend om hun bijdrage aan de ontwikkeling van hun intelligentie. Ze helpen jongeren zich te concentreren en zijn erg leuk om mee te spelen. Welke legpuzzel moet u uw kind geven? Hoe weet u zeker dat u de juiste keuze maakt? Hier zijn de antwoorden op uw vragen.

Waarom voor een kinderpuzzel kiezen

Ditbeeldspeelgoedheeft invloed op de cognitieve ontwikkeling van kinderen. De kleuren en stukjes die gerangschikt moeten worden houden hun aandacht bezig en werken aan hun motorische vaardigheden. Ze verbeteren de coördinatie van hun bewegingen en onderhouden hun geduld en doorzettingsvermogen. Puzzels leren kinderen problemen oplossen. Tot slot brengt het plezier, omdat kinderen blij zijn als ze hun doel hebben bereikt.

Wanneer puzzels aanbieden aan uw kinderen?

De ideale leeftijd verschilt van kind tot kind. Het spel is geschikt vanaf 18 maanden.

Onderzoek van tevoren of uw kind lichte voorwerpen kan vastpakken. Controleer daarna of hij vormen en kleuren herkent.

Welke puzzel voor welke leeftijd?

De leeftijd bepaalt de keuze van de puzzels. Sommige zijn gemaakt voor peuters, zoals dezehouten puzzel voor baby’s, terwijl andere een oudere leeftijd vereisen, zoals hetStar Wars schipom zelf te bouwen.

12 maanden oud

Baby’s van 12 maanden hebben ronde puzzels nodig die ingebouwd kunnen worden. Geef de voorkeur aan een houten model, een stevig en gezond materiaal.

Naarmate het kind het nestelen onder de knie krijgt, kunt u andere vormen aanbieden.

Kinderen van 18 maanden tot 2 jaar

Kies vanaf 18 maanden voorhouten puzzels versierd met illustraties.

Tussen 18 en 24 maanden zullen kinderen ook veel plezier beleven aan geleide puzzels. Het speelgoed heeft gaten waarin het kind de voorwerpen rangschikt volgens hun vorm.

Kinderen vanaf 2 jaar

Vanaf de leeftijd van 2 jaar ontwikkelt de motoriek van kinderen zich. Bied hen puzzels aan met veel houten stukjes.

Kies tussen 3 en 6 jaar voor puzzels met minder dan 16 stukjes.

Van 6 tot 9 jaar kunnen kinderen alle soorten puzzels maken.

Maak uw keuze op basis van het thema van de puzzel

Kies voor kinderen van 18 maanden tot 2 jaar puzzels meteen alfabet- of letterthema.

Van 2 tot 4 jaar kiest u voor speelgoed dat dieren in het wild illustreert of oproept tot de reconstructie van een plaats.

Kies voor kinderen van 4 tot 6 jaar voor complexe puzzels: puzzels die een kasteel, een auto of een stripfiguur illustreren.

Als kinderen tussen 6 en 9 jaar oud zijn, bied ze dan leerzame puzzels aan die :

  • Hetmenselijk lichaam
  • De kaart van een land of van de wereld
  • De huizen

Daarnaast verbeteren puzzels met meer dan 200 stukjes het denkvermogen van kinderen vanaf 6 jaar.

Hoe onderhoudt u kinderpuzzels

Houten puzzels hebben een paar vegen met een doek nodig. Gebruik indien nodig een natte spons om vuil te verwijderen.

Als de puzzel vuil is, gebruikt u alcohol en droogt u hem af met een doek. Laat houten puzzels vooral niet in water weken. Vermijd chemische producten.

Hoe zit het met 3D kinderpuzzels?

Driedimensionale puzzels zijn complexer dan klassieke modellen. Dit spel is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

3D puzzels zijn gemaakt van karton of plastic. Kartonnen puzzels zijn gemakkelijk in elkaar te zetten en zeer duurzaam. Plastic puzzels daarentegen zijn stevig maar moeilijk in elkaar te zetten.

U vindt een assortiment puzzels en speelgoed voor kinderen in onze online winkel.

Waarom zijn kinderpuzzels weer in de mode?

Kinderpuzzels zijn een populaire activiteit voor ouders, en daar is een goede reden voor. Want deze activiteit is niet alleen leuk voor kinderen, maar heeft ook veel voordelen voor hun cognitieve ontwikkeling en intelligentie.

Ten eerste stimuleren kinderpuzzels hun hersenen door hun probleemoplossende vaardigheden te ontwikkelen. Door te proberen de verschillende puzzelstukjes in elkaar te zetten, moeten kinderen geduld, doorzettingsvermogen en logica tonen om de oplossing te vinden. Deze activiteit helpt hen bij het ontwikkelen van hun ruimtelijk redeneren en hun vermogen om vormen en kleuren te visualiseren.

Kinderpuzzels zijn ook goed voor hun geheugen en concentratie.

Als kinderen aan een legpuzzel werken, moeten ze zich op elk afzonderlijk stukje concentreren terwijl ze het totaalplaatje dat ze proberen te maken niet uit het oog mogen verliezen. Door deze activiteit kunnen ze het vermogen ontwikkelen om zich langere tijd op een bepaalde taak te concentreren, wat in hun dagelijks leven heel nuttig kan zijn.

Kinderpuzzels zijn ook een uitstekende manier om de kwaliteit van de tijd die u samen als gezin doorbrengt te verbeteren. Ouders kunnen hun kinderen helpen met het in elkaar zetten van de stukjes, wat de onderlinge dialoog en communicatie kan bevorderen. Bovendien kan deze activiteit erg ontspannend en rustgevend zijn voor kinderen, wat hen kan helpen om tot rust te komen na een drukke dag.