Show Filters

Waarom een wiegbumper gebruiken?

Allereerst is de wiegbumper het resultaat van een assemblage van kussens die op de randen van baby’s ledikanten liggen. Het is vooral een decoratief object. Het geeft een speciaal tintje aan de slaapkamer. Ten tweede voorkomt het dat kinderhoofdjes of ledematen (handen of voeten) tegen de spijlen stoten terwijl ze slapen.

Het wordt dus gebruikt om kinderen veilig te houden terwijl ze slapen. Beter nog, de stootrand voorkomt dat uw peuter valt of zich bezeert terwijl hij slaapt. Het voorkomt ook dat uw baby ‘s nachts herhaaldelijk wakker wordt. In principe kan dit accessoire in elke kamer van uw huis worden gebruikt.

U kunt verschillende accessoires in de wiegbumper van uw baby stoppen, zoals :

  • Gevulde dieren en speelgoed
  • Kleine ballonnen

Controleer wel of de accessoires niet gevaarlijk zijn.

Wat zijn de verschillende soorten stootkussens voor kinderledikanten?

Fabrikanten bieden verschillende modellen stootkussens aan:gevlochten stootkussens, klassieke stootkussens en modulaire stootkussens.

Gevlochten bumpermatten

De gevlochten bumpermat is een van de meest voorkomende vormen. De configuratie en het praktische gebruik hebben er veel mee te maken. Het is geschikt voor pasgeborenen en wordt gebruikt om hun slaapruimte te verkleinen. Het is gemaakt van kindveilige materialen zoals siliconen dons.

Geweven stootkussens zijn geschikt voor zowel wiegen als ledikanten voor oudere kinderen. Ze worden meestal geleverd met tape om ze aan de bedsteunen te kunnen bevestigen. De te kiezen hoogte en dikte hangt af van de leeftijd van uw kind.

Klassieke stootkussens

De klassieke bumperonderlegger bestaat uit 3 kussens die ter hoogte van de bedpoten liggen. De fabrikanten laten daar een paar ruimtes vrij om het kind een blik in de slaapkamer te gunnen. Het is daarom een ongeschikt artikel voor pasgeborenen.

Om de veiligheid van de baby te garanderen, is de klassieke stootrand voor kinderbedden dun en heeft hij steunen die aan de spijlen bevestigd worden. Soms is hij even hoog als het bed om verdraaiing te voorkomen.

Modulaire stootkussens voor kinderbed

Het modulaire stootkussen is een wijdverbreid model, omdat het veelzijdig is. Het is opgedeeld in stoffen die over de spijlen passen. Net als bij de klassieke stootrand, zorgt de modulaire stootrand ervoor dat baby zijn omgeving kan zien. Hij laat lucht door, maar voorkomt dat de ledematen van het kind door de spijlen kunnen. Hij wordt aan de binnenrand van het bed geplaatst, zodat kinderen rustig kunnen slapen. De modulaire stootrand is niet alleen geschikt voor pasgeborenen, maar ook voor kinderen ouder dan een jaar.

Hoe kiest u de juiste stootrand voor uw baby?

Om de juiste stootrand voor uw baby te kiezen, moet u nadenken over het model en de kenmerken bepalen. Deze criteria zullen u daarbij helpen.

De grootte van het accessoire

Bij het kiezen van een stootrand is de eerste parameter die u moet overwegen de grootte van de stootrand. Er zijn namelijk volledige modellen en gewelfde modellen. Het volledige model gaat helemaal rond het bed en voorkomt dat baby zijn omgeving ziet.

Het gewelfde model past op bedden van 60 cm bij 120 cm of 70 cm bij 140 cm.

Het materiaal van de stootrand

Let ook op het materiaal dat gebruikt wordt om het te maken. Stootkussens zijn er in fluweel met een polyester vulling, katoen, lichtgewicht stof, siliconen dons…. De materiaalkeuze hangt af van het seizoen.

In de zomer raden wij aan omkatoenen wiegdekenste gebruiken. Ze bieden baby’s comfort dankzij hun zachtheid en elasticiteit. In de winter zorgt een bumpermatras van velours met een polyester vulling voor warmte met behoud van goed comfort.

Tot slot is een lichtgewicht stoffen bumpermat de ideale manier om de luchtstroom tot een minimum te beperken. Dit past zich aan zowel winter- als zomerse omstandigheden aan.

De kleur van de bumperbeschermer

Bumperkussens zijn er in verschillende kleuren. U vindtmeerkleurige modelleneneenkleurige modellen. Vermijd echter bumperonderleggers in te lichte kleuren. Ze houden baby’s de hele nacht wakker.

De kleurkeuze hangt af van de inrichting van de slaapkamer van uw kind. Zorg voor een harmonie van kleuren tussen het bed, de meubels en de muren van de kamer.

Een zeer eenvoudig te installeren hulpmiddel

De stootrand voor een kinderbed is gemakkelijk te installeren. Voordat u het uitrust, kiest u de beste plaats voor het bed. Bepaal vervolgens de richting en installeer het bed. Bevestig vervolgens de verschillende clips aan de spijlen.

Vergeet niet om dubbele knopen te leggen om de bevestigingen te verstevigen. Om te voorkomen dat uw baby uit bed valt, moet u het stootkussen goed vastmaken. Steek het in de spijlen om te voorkomen dat het kind stikt.

Wanneer de wiegbumper gebruiken?

De wiegbumper is geschikt voor pasgeborenen. Het houdt de baby warm wanneer hij de kraamafdeling verlaat en tijdens zijn eerste zes maanden. Wij raden aan om hem de eerste drie maanden te gebruiken. Op deze leeftijd begint uw baby wakker te worden en te bewegen. De wiegbumper voorkomt dat hij tegen de spijlen stoot.