Show Filters

Wat is een kindertipi?

Een kindertipi is een leuk uitziende tent. Het is een miniatuurhuis dat onderdak biedt aan kinderen terwijl ze spelen. Afhankelijk van de grootte zijn sommige modellen geschikt voor kinderen jonger dan 5 jaar, terwijl uitbreidbare modellen geschikt zijn voor kinderen ouder dan 10 jaar.

De tipi is een accessoire waarin kinderen verschillende spelletjes kunnen spelen. Deze kindertent valt op door zijn minimalistische ontwerp en oneindige mogelijkheden om hem aan te passen. Het is eencabine die bestaat uit een stoffen luifelen houten of polyvinylchloride stokken om hem vast te zetten.

Afhankelijk van de fabrikant kan de stof eenkleurig of meerkleurig en gedessineerd zijn. De haringen zijn meestal geverfde natuurlijke houten stokken. Afhankelijk van de vereisten zijn er tipi’s voor :

  • jongen
  • meisje
  • baby

Er zijn ook tipi’s voor binnen en modellen voor buiten in uw tuin. Soms zijn kindertipi’s voorzien van deuren en ramen om een slaapkamer- of huisgevoel te geven. Bovendien worden sommige tipimodellen geleverd met een kussen, een vloerkleed en wat miniatuurmeubilair.

Waarom een kindertipi?

Er zijn verschillende redenen waarom ouders een kindertipi kopen. Ten eerste is het perfect speelgoed om de fantasie van uw kinderen te stimuleren. Het wekt hun zin voor avontuur. In deze nomadische woning creëren kinderen hun eigen wereld en ontwikkelen ze hun inventiviteit.

De kindertipi is ook een doelmatig accessoire. Uw kinderen gebruiken hem namelijk als ruimte om zich te vermaken, te lezen of zelfs om hun speelgoed in op te bergen. Naast deze twee voordelen is de tipi ook een hulpmiddel voor kamerdecoratie.

De tipi wordt in groepen gebruikt en bevordert sociale integratie bij kinderen. Op deze manier leert het apparaat hen te delen en aandacht te hebben voor de behoeften van anderen.

Laten we hieraan toevoegen dat spelen in een tent veel beweging vereist. Uw kinderen kruipen, draaien en springen. Hun mobiliteit draagt bij aan de ontwikkeling van hun motorische vaardigheden.

Wat zijn de tipimodellen voor kinderen?

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten kindertipi’s:klassiek,opvouwbaar, demonteerbaar… De keuze hangt af van de behoeften, smaak en voorkeuren van de kinderen. Zo vindt u modellen versierd in de stijl vanastronautenraketten, modellen speciaal ontworpen voor avonturiers, modellen voorIndische liefhebbers…

Fabrikanten bieden ook grote draagbare tipi’s aan. Deze bieden plaats aan veel kinderen. Deze mobiele tenten hebben een stevig frame waardoor ze bestand zijn tegen de turbulentie en het geweld van kinderen.

Tot slot zijn er ook nogcircustenten.Zij zijn gemaakt van 100% katoenen canvas en zijn ontworpen voor zowel meisjes als jongens. De modellen hebben decoratieve elementen zoals neerklapbare deuren, zakken en pompons.

Wat zijn de criteria voor het kiezen van een tipi voor uw kind?

Bij het kiezen van een kindertipi van hoge kwaliteit spelen verschillende criteria een rol.

Design en kleuren

Bij het kopen van een tipi zijn het ontwerp en de kleuren de eerste criteria om te overwegen. In feite kiezen ouders op basis van de inrichting van de slaapkamer van hun kind. Over het algemeen is dat geen probleem, want er zijn veel verschillende kleuren Tipi’s om uit te kiezen.

Voor meisjes kunt u kiezen voor een roze, paarse, blauwe of witte tipi. Geef qua ontwerp de voorkeur aansterrenmotieven, bloemen en alles wat te maken heeft met de wereld van feeën en prinsessen. Kies voor jongens tipi’s versierd met :

  • Carakters
  • Dinosaurussen
  • Maan en sterrenhemel

Qua kleur kunt u tipi’s in groen, geel, oranje of wit kiezen.

Het materiaal van vervaardiging

Tipi stoffen zijn meestal gemaakt van katoen, polyester of een mix van verschillende materialen. Voordat u uw keuze maakt, moet u ervoor zorgen dat het materiaal betrouwbaar en stevig is.

Tipi’s van dun canvas lopen het risico beschadigd te raken. Kies daarom bij voorkeur katoenen Tipi’s voor uw kinderen, als garantie voor duurzaamheid.

De grootte van de tipi

Een ander belangrijk criterium bij het kiezen van een kindertipi is de grootte van de kleine hut. De grootte van dit object wordt gekozen rekening houdend met de toekomstige locatie en het aantal gebruikers van de tipi. Kleinere modellen zijn ontworpen voor één kind. De grotere modellen zijn geschikt voor 3 tot 5 kinderen. Merk op dat deze modellen ook gebruikt kunnen worden voor volwassenen die op zoek zijn naar een comfortabele en intieme ruimte.

Hoe onderhoudt u een kindertipi?

Het is belangrijk om uw kindertipi van tijd tot tijd schoon te maken om de levensduur te verlengen. Let bij het wassen vooral op het doek. Dit komt in direct contact met de grond en wordt blootgesteld aan microben en stof. Het verdient daarom speciale zorg.

U hebt een grote bak heet water, een snufje zuiveringszout en een zachte borstel nodig om het vuil te verwijderen zonder de stof te beschadigen. Verdun de zuiveringszout in het hete water. Deze oplossing verwijdert het vuil effectief. Was de stof en spoel uit.

Op kindertipi’s kunnen door de hitte soms schimmels ontstaan. Deze organismen zorgen ervoor dat de stof scheurt. Om ze te verwijderen, besproeit u de Tipi met een zuuroplossing (verkregen door water en witte azijn te mengen). Bevochtig vervolgens een doek met warm citroenzoutwater en maak de aangetaste plekken schoon. Om schimmelgroei te voorkomen, moet u de Tipi van uw kind aan de zon blootstellen en vermijden om hem op vochtige plaatsen te zetten.

Een kindertipi moet om de 3 maanden of 10 weken worden schoongemaakt. Deze tijd kan verkort worden als het object af en toe gebruikt wordt.

Kunt u uw eigen kindertipi bouwen?

Het is mogelijk om de kindertipi zelf te bouwen. Hiervoor heeft u alleen de basismaterialen nodig. Bekijk de handleidingen op het internet. Iedereen kan in minder dan een uur een kindertipi bouwen.