Show Filters

Kinderhelmen: waarom zijn ze belangrijk?

Een kinderhelm is een essentieel product voor de veiligheid van uw kind bij activiteiten op twee wielen, zoals motorrijden of fietsen. Het hoofd is namelijk een bijzonder kwetsbaar lichaamsdeel en gevoelig voor stoten.

Het is dus belangrijk om het goed te beschermen. Een integraalhelm, zoals dekinder integraalhelm in cartoonstijl, is het meest aanbevolen model omdat deze optimale bescherming biedt door het hele hoofd te bedekken. De helm moet zorgvuldig worden gekozen op basis van het postuur en de leeftijd van het kind. Kinderhelmen kunnen levens redden bij een ongeluk. Het is dus van vitaal belang om de kwaliteit niet uit het oog te verliezen en een goedgekeurd model te kiezen dat aan de huidige veiligheidsnormen voldoet.

Of het nu voor een jongen of een meisje is, een kinderhelm moet u zien als een investering in de veiligheid van uw kind. Zo kan uw kind met een gerust hart genieten van zijn of haar favoriete activiteiten en kunt u met een gerust hart genieten van die gezinsmomenten.

Uw kind groeit op en raakt geïnteresseerd in rolschaatsen en fietsen. Het dragen van een helm wordt steeds belangrijker. De juiste uitrusting kiezen gebeurt niet zomaar. Hier vindt u alles wat u moet weten over het kopen, gebruiken en onderhouden van een helm.

Daarom is het dragen van een helm verplicht. Het accessoire is noodzakelijk voor kinderen die :

    • fietsen;
    • inlineskaten
    • skateboarden
    • scooters
    • skiën

Met deze uitrusting is uw kind veilig tegen letsel.

Wat is de beste vorm en het beste materiaal voor een kinderhelm?

Het kiezen van een kinderhelm is cruciaal voor hun veiligheid bij activiteiten zoals steppen, fietsen, mountainbiken, quadrijden of zelfs motorcross. Het is belangrijk om de beste vorm en het beste materiaal te kiezen voor optimale bescherming.

Wat de vorm betreft, raden wij aan om een helm met een gladde, ronde vorm te kiezen, omdat dit ervoor zorgt dat de kracht bij een botsing gelijkmatig wordt verdeeld. Helmen met een puntige of hoekige vorm kunnen bij een botsing ernstigere verwondingen veroorzaken. Qua materiaal worden kinderhelmen meestal gemaakt van polycarbonaat, glasvezel of carbon. Polycarbonaat is het meest gebruikte materiaal, omdat het licht van gewicht is en een goede bescherming tegen stoten biedt.

Helmen van glasvezel en carbon zijn sterker, maar ook duurder. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de helm, zodat deze perfect op het hoofd van het kind past. Een te grote of te kleine helm kan de veiligheid van uw kind in gevaar brengen bij een ongeluk. Tot slot kunnen de kleur, het artwork en het merk van de helm belangrijke criteria zijn voor kinderen. Zwarte helmen hebben vaak de voorkeur, omdat ze gemakkelijker te combineren zijn met verschillende outfits. Opvallende patronen en ontwerpen kunnen ook aantrekkelijk zijn voor kinderen, maar het is belangrijk om veiligheid niet op te offeren voor stijl. Alle helmen hebben dezelfde structuur.

De binnenkant is gemaakt van zacht, ademend schuim. Het omhult het hoofd van het kind en absorbeert schokken. De buitenkant is gemaakt van duurzaam plastic. Het is bestand tegen scherpe voorwerpen. De helmschaal heeft ventilatiegaten. Riempjes bevestigen de helm op het hoofd. Kortom, de beste keuze van vorm en materiaal voor een kinderhelm hangt af van de activiteit die het kind beoefent.

Hoe kiest u een kinderhelm?

Hier volgen de parameters voor het kiezen van een kinderhelm.

De helmmaat

er bestaan 2 helmmaten: de maat “S” en de maat “M”. Maat S is 45 tot 50 cm. Maat M meet tussen 50 en 55 cm.

Er is geen vervanging voor het passen. Een te grote helm zal aan de zijkant of voorkant afzakken.

De helm plaatsen

De helm moet rechtop staan. De juiste maat helm maakt het makkelijker om hem op het hoofd te plaatsen. De juiste maat bedekt de oren niet.

Op het voorhoofd stopt de helm 2 cm van de wenkbrauwen. Het accessoire blijft stabiel als het kind zijn hoofd beweegt.

Comfort van de helm

Kunststof biedt meer comfort. De ideale helm weegt niet meer dan 300g. Een goede helm blijft op het hoofd zitten zonder ongemak te veroorzaken.

Hoofdventilatie

8 gaten zorgen voor ventilatie van de helm. Sommige modellen hebben er meer. De vorm van de gaten hangt af van het merk. U ziet ronde of langwerpige luchtinlaten.

Ventilatie voorkomt dat het hoofd gaat zweten, vooral in de zomer. Overigens zal uw kind in deze periode ook een waterfles nodig hebben om koel te blijven.

De riempjes aanpassen

Houd het bandjessysteem in de gaten. Hiermee kunt u de helm verstellen. Een goede helm heeft een achterband. Hij heeft ook een dubbel zijriempje aan elke kant.

De riempjes gaan door de helm heen en zorgen ervoor dat hij goed past.

Het vizier

Een groot vizier beschermt het gezicht en de ogen van het kind tegen de zonnestralen. Als het vizier te lang is, belemmert het het zicht.

Controleer ook of de helm een kinband heeft. Deze beschermt de kin en onderkaak.

Het ontwerp

Een helm in de vorm van een dierenhoofd spreekt jongeren aan. Een afbeelding van een stripheld is stimulerend voor het kind.

Een helm van goede kwaliteit voldoet aan de “EN 1078” norm.

EU-conforme helmmodellen

De mini-helm in de vorm van een vrucht spreekt kinderen aan. Hij biedt maximale bescherming.

De plastic rijhelm is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

De veiligheidshelm met cartoonmotief is schattig en aantrekkelijk.

Als u met uw kind gaat motorrijden, overweeg dan de volgelaatsveiligheidshelm.

Tips voor het verzorgen van de helm van uw kind

Laat de helm niet vallen, want dan kan hij zwakker worden. Bewaar de helm op een toegankelijke en gezonde plaats.

Houd de helm van uw kind schoon. Dit voorkomt jeuk. Gebruik geen schoonmaakmiddelen om deze uitrusting schoon te maken. Het product vernietigt de onderdelen van het accessoire.

Om schoon te maken hebt u een spons en een beetje water nodig. Droog uw helm in de open lucht. Vermijd de zon.

De ideale accessoires voor een kinderhelm.

Als het om motorveiligheid gaat, is het belangrijk om de accessoires die bij een kinderhelm horen niet over het hoofd te zien. Het hoofd is een bijzonder kwetsbaar lichaamsdeel bij een ongeluk. Om optimale bescherming te garanderen, is het dus aan te raden om de juiste uitrusting te kopen.

Allereerst is het voor motorcross of fietscrossactiviteiten essentieel om extra bescherming te dragen, zoals kniebeschermers, elleboogbeschermers en rugbescherming. Eenknie- en elleboogbeschermingssetzou ideaal zijn. Deze uitrusting beperkt het risico op letsel bij een val. Als u gaat jetskiën of rolschaatsen, is het aan te raden om beschermende handschoenen te dragen.

Deze beschermen uw handen bij een val en voorkomen brandwonden door wrijving tegen de grond. Bij het kiezen van een kinderhelm is het belangrijk om te kiezen voor merken die bekend staan om hun kwaliteit en betrouwbaarheid. Er zijn verschillende modellen op de markt, maar de beste koop is degene die aan de specifieke behoeften van elk kind voldoet.

Om optimale veiligheid te garanderen, is het ten slotte belangrijk om aan de huidige veiligheidsnormen te voldoen. Helmen moeten goedgekeurd zijn en voldoen aan de Europese veiligheidsnormen. Kortom, als u veilig wilt rijden, is het essentieel om de juiste accessoires te kopen.

Of het nu gaat om motorcross, fietscross, jetskiën of skeeleren, beschermende uitrusting zoals handschoenen, kniebeschermers en elleboogbeschermers zijn essentieel.