Show Filters

Is uw kind muzikaal aangelegd? Wilt u ze inspireren om een leuk instrument te bespelen? Naast de piano is dekindergitaareen van de muziekinstrumenten die voor kinderen gemakkelijk te gebruiken en te hanteren zijn. In onze online winkel vindt u een hele reeks kindergitaren om de muzikant in uw meisje of jongen wakker te maken.

De houten gitaar

Als u eenhouten gitaarals speelgoed wilt, kies dan voor een houten model.

Hout: een licht materiaal

Hout is licht. Het is dun en compact. Daardoor is het muziekinstrument van uw kind licht. Ze kunnen zich dus gemakkelijk verplaatsen met hun gitaar. Of het nu thuis is of op een familie-uitstapje, uw kind kan zich vermaken met zijn speelgoed.

Een aantrekkelijk materiaal

Hout geeft een esthetisch mooie afwerking. Fabrikanten kunnen dit materiaal bewerken om het de gewenste vorm te geven. Dit maakt houten gitaren zo prachtig.

Een solide materiaal

Naast zijn lichtheid en esthetische aantrekkingskracht is de houten gitaar ook extreem sterk. De body van het muziekinstrument behoudt zijn conditie ondanks herhaaldelijke stoten. Ook hebben temperatuurschommelingen en tijd geen effect op het speelgoed.

Het geluid van de houten gitaar

Hout versterkt het geluid van de snaren. De geluidskwaliteit komt dicht in de buurt van die van echte instrumenten. Door met plezier op de gitaar te spelen, ontwikkelt uw kind zijn muzikale gehoor.

Welke houtsoort moet u kiezen voor de gitaar van uw kind?

Er zijn veel opties beschikbaar. Geef echter de voorkeur aan massief houten of gelamineerde gitaren. Deze zijn duurzamer en geschikt voor kinderen.

De elektronische gitaar voor kinderen

Deelektronische gitaar voor kinderenis op verschillende manieren een voordelige keuze.

Een speelgoed dat dicht bij een muziekinstrument staat

Dit instrument is gemakkelijk te hanteren dankzij de slanke hals. Ten tweede is de resonantie duidelijk. Uw kind kan de geluiden horen. Bovendien is het lichaam niet opdringerig. Uw kind kan het zowel staand als zittend vasthouden.

Een speeltje om uw kind te vermaken

Om verveling te voorkomen is deelektronische gitaareen uitstekende keuze. Als uw kind met dit instrument bezig is, ziet hij de tijd niet voorbij gaan. Bovendien houdt het hem bezig terwijl zijn geest wakker blijft.

Een instrument om de geest van uw kind te stimuleren

Spelen met zijn elektronische gitaar verhoogt zijn zelfvertrouwen. Als uw kind plezier heeft met dit instrument, is hij of zij vol zelfvertrouwen. U zult meer vertrouwen hebben in zijn daden en woorden.

De gitaar met patroon

Kinderen houden van gitaren met mooie patronen. Als u op zoek bent naar een snaarinstrument voor uw kind, zijn er drie opties.

De gitaar met tekenfilmpatroon

Ten eerste kunt u denken aan gitaren met cartoonafbeeldingen erop. Kinderen zijn dol op tekenfilmseries en houden van voorwerpen die hen daaraan doen denken. Kies voor uw dochter een mooie viersnarige gitaar met een motief van de Sneeuwkoningin.

En voor uw kleine jongen zal speelgoed met Patrol-motieven hem zeker bevallen.

De gitaar met dierenmotief

Er zijngitaren met dierenmotieven. Kinderen zijn dol op speelgoed met die dieren erop. U vindt gitaren met eenden-, olifanten- of eenhoornmotieven.

De fruitvormige gitaar

Tot slot isfruitvormig speelgoedeen grote hit. U kunt een minigitaar kopen met snaren in de vorm van een sinaasappel.

De zessnarige akoestische gitaar voor kinderen

Er zijn verschillende redenen om voor een akoestische gitaar te kiezen.

Een stuk speelgoed ontworpen naar het evenbeeld van een professioneel instrument

Ten eerste ziet dit speelgoed eruit als een professionele gitaar. Het geluid is schel en helder. Dit komt door de strakheid van de stalen of plastic draadsnaren. Ten tweede is het een instrument dat geschikt is voor kinderen.

Een speelgoed met verschillende maten

De akoestische gitaar is verkrijgbaar in verschillende maten. De grootte van de hals is evenredig met die van de body. Houd desondanks rekening met de lichaamsbouw van uw kind.

De “folk” bereidt het kind voor op echte instrumenten. Zorg er echter voor dat de handpalm van uw kind stevig is voordat u hem deze gitaar geeft. De stalen snaren kunnen pijn doen.