Show Filters

Kinderwekker

Het is moeilijk om de slaapcyclus van een peuter onder controle te houden. Ze kunnen uitslapen en midden in de nacht wakker worden, waardoor ze tegelijkertijd de rust van hun ouders verstoren. Voor andere kinderen is vroeg opstaan een uitdaging vanwege een slechte gewoonte. In beide gevallen zijn ouders verplicht om orde op zaken te stellen. De educatieve wekker lijkt de ideale oplossing te zijn. Wat is een wekker voor kinderen? Hoe gebruikt u hem en wat is het doel ervan?

Wat is een wekker voor kinderen?

Een kinderwekker, ook wel educatieve wekker, pedagogische wekker of lucratieve wekker genoemd, is een leuk apparaat. De belangrijkste rol ervan is om kleintjes te helpen slapen en wakker te worden.

In tegenstelling tot depiramidevormige digitale wekkeren deplastic digitale wekker voor gewone kinderen, is dit object ontworpen met kinderen in gedachten. Het heeft een alarmsysteem met een zacht, kalmerend geluid. Sommige modellen wekken uw kind bijvoorbeeld met bemoedigende zinnetjes die hen tot actie aanzetten. Andere zoemen liedjes of pianonoten.

Deze apparaten laten kinderen wennen aan op tijd wakker worden en naar bed gaan, dus het is een perfect product voor de slaapkamer van uw kind.

Hoe werkt een educatieve kinderwekker?

De kinderwekker is eenvoudig in te stellen. Stel eerst de wektijden in. Plaats het accessoire vervolgens in de slaapkamer van uw kind of naast het bed, zodat ze het duidelijk kunnen horen.

Afhankelijk van het model stelt u de verschillende beltonen in om de routine van uw kind niet in de war te sturen. Met andere woorden, geef aan wanneer het ‘s ochtends en ‘s avonds moet rinkelen om uw kleintje te helpen onderscheid te maken tussen dag en nacht.

Wat is het nut van een speelwekker voor kinderen?

Hoewel de functie op het eerste gezicht nutteloos lijkt, is een educatieve wekker voor kinderen erg belangrijk voor zowel ouders als kinderen. Het helpt ouders om ongestoord van hun slaap te genieten.

Een kind dat naar bed gaat en op een willekeurige manier opstaat, wordt een hoofdpijn voor ouders. Midden in de nacht wordt hij of zij wakker en verhindert het hele huis om uit te rusten met schrille kreten of gejammer.

De educatieve wekker corrigeert dit gedrag. Hij moedigt kinderen aan om te slapen en op een vaste tijd wakker te worden. Maar let op, de kinderwekker lost slapeloosheid niet op.

Het tweede gebruik van een lucratieve wekker is om kinderen geleidelijk het begrip tijd bij te brengen. Hoewel ze door hun jonge leeftijd nog niet in staat zijn om de tijd te lezen en te begrijpen, kunnen ze gemakkelijk onderscheid maken tussen dag en nacht. De educatieve wekker leert hen omgaan met de tijd.

Wekker voor kinderen: op welke leeftijd moet deze gebruikt worden?

De opvoedkundige wekker is niet geschikt voor alle kinderen. Laten we alvast onthouden dat het gebruik van het apparaat verboden is voor baby’s van 0 tot 2 jaar. Het apparaat verstoort hun slaap.

Vanaf 3 jaar kunt u uw kind laten wennen aan het gebruik van een educatieve wekker. Vergeet echter niet dat uw kind een regelmatige, stabiele slaapcyclus nodig heeft om te kunnen groeien. Hier zijn de slaaptijden die voor een kind gerespecteerd moeten worden:

  • 3 tot 5 jaar: gemiddeld 10 tot 13 uur slaap;
  • 6 tot 12 jaar: tussen 9 en 12 uur slaap;

U moet dan zijn wekker afstemmen op zijn slaaptijd, zodat hij beter energie kan terugwinnen. En hoe sneller u hem aan het apparaat laat wennen, hoe beter hij het in de toekomst zal kunnen gebruiken.

Welke wekker voor kinderen kiezen?

Educatieve wekkers zijn er in verschillende modellen. U vindt deanaloge wekker, dedigitale wekker, de radiowekker… Uw keuze hangt af van de behoeften van uw kind. Of het nu een analoge of digitale wekker is, de speelse wekker moet met zorg gekozen worden. Bovendien vindt u alles wat u nodig hebt in onze collectie.

Een kinderwekker met robotvervorming

Dit type wekker is origineel. Met het mechanisme kunt u de wekker vervormen, zodat hij in een bal of een robot verandert. Met dezelucratieve wekkerkan uw kind zich vermaken voor het slapengaan en in de vroege uurtjes wakker worden. Het model is verkrijgbaar in verschillende kleuren voor meisjes en jongens.

De wekkers hebbenverschillende designs. Ze zijn geschikt voor zowel jongens als meisjes.

Een piramidevormige multifunctionele wekker

Deze digitale educatieve wekker is een zeer praktisch artikel. Dit apparaat heeft devorm van een piramide. Het heeft een LED-lampje dat de kamer van uw kind ‘s nachts verlicht. Naast de heldere, automatisch geprogrammeerde verlichting heeft deze wekker ook:

  • een timer
  • een afteltimer
  • een muzikaal alarm
  • een kalender

Deze verschillende functies maken het apparaat tot een eersteklas apparaat voor de slaapkamer van uw kind.

De projectiewekker

Met zijn unieke ontwerp en patroon biedt dezedome-vormige kinderwekkereen bijzonder display dat de tijd op een heel andere manier weergeeft. Het apparaat heeft een projector die de tijd direct op het plafond projecteert. Dit display gaat vergezeld van een lampje dat ook dienst doet als nachtlampje.

Het kopje thee: een bijzondere kinderwekker

Deze educatieve wekker produceert een zachte lichtstraal in de slaapkamer van uw kind en doet zo dienst als nachtlampje. Maar naast het licht werkt dittheekopjeook als wekker. Om energie te besparen gaat het apparaat automatisch slapen na 30 seconden inactiviteit.

Om hem aan te zetten, moet u in uw handen klappen of in de tafel waarop hij staat. De theekopjeswekker is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren. U hebt dus keuze genoeg.

Criteria voor het kiezen van een wekker voor kinderen

Om de beste educatieve wekker voor kinderen te kiezen, moet u rekening houden met bepaalde criteria:

  • De leeftijd van uw kind
  • De functies van de wekker
  • De autonomie van het apparaat

Als u met deze parameters rekening houdt, krijgt u een uitstekend product dat voldoet aan de behoeften van uw kind.

Educatieve wekker: uw kind leren gebruiken

Het heeft geen zin om een wekker voor uw kind te hebben als hij steeds uw slaap verstoort of te laat wakker wordt. U moet uw kind leren hoe het de wekker moet gebruiken. Om dit te doen, legt u uw kind uit hoe de wekker werkt.

Het doel is om ze te leren omgaan met tijd. Ze zullen het onderwerp niet onder de knie krijgen als ze niet weten hoe de wekker werkt. Vertel ze dus dat ze ‘s ochtends uit bed moeten komen als de wekker afgaat en dat ze ‘s avonds naar bed moeten gaan als de wekker afgaat – het is een essentieel item in de slaapkamer van uw zoon of dochter.