Show Filters

Het is eindelijk zomer en kinderen kunnen niet wachten om ervan te genieten. Daarom is zwemkleding voor kinderen zo belangrijk. Er zijn veel modellen waaruit u kunt kiezen. Kosten en kwaliteit bepalen uw keuze. U vindt zwemkleding van materialen die zacht en aangenaam aanvoelen. Uw kinderen zullen ze dus met plezier dragen.

Wat zijn de beste stijlen zwemkleding in onze collectie? Groen, blauw, rood, roze, welke kleur moet u kiezen? Hoe beslist u welke stijl en welk merk u moet kiezen? Deze gids zal u helpen de perfecte pasvorm te vinden.

Het belang van zwemkleding

In de zomer zorgen hoge temperaturen voor ongemak en dwingen ze ons om minder bedekkende kleding te dragen. Dat is hoe zwemkleding in het spel komt. Deze bedekken de intieme delen van het lichaam en bieden tegelijkertijd veel comfort. Zo hebben uw kinderen plezier en genieten ze van de zomer. Bovendien beschermt een badpak tegen zonnebrand.

Het zwempak past discreet in een kindershort. Het kledingstuk is gemakkelijker uit te trekken op het strand.

Het is belangrijk om zorgvuldig te kiezen. U moet selectiecriteria volgen, namelijk kwaliteit, comfort en bescherming.

De ontwerpmaterialen voor zwemkleding voor kinderen

Tegenwoordig zijn zwemshirts het resultaat van een mix van elastaan, nylon, PBT, natuurlijke vezels, katoen en polyester. Welke van deze materialen moet u kiezen?

Nylon

Lichtgewicht en robuust, nylon is een economisch materiaal. Nylon kledingstukken passen zich aan het lichaam aan. De stof verliest echter zijn glans als hij regelmatig aan de zon wordt blootgesteld.

Bij de productie van nylon komt lachgas vrij, een broeikasgas. Bovendien geven de kleurstoffen die gebruikt worden om nylon stoffen te versieren vlekken af op het water.

Polyester

Het polyester wordt gebruikt om sportzwemkleding te maken. Het materiaal weerstaat chloor. Het staat ook bekend om zijn duurzaamheid. Polyester zwemkleding is 3 keer duurzamer dan nylon zwemkleding.

Polyester is echter minder elastisch. Ondanks dit kleine nadeel is het een uitstekende keuze.

Elastaan

Als u op zoek bent naar iets dat comfortabel en rekbaar is, kies dan voor zwemkleding van elastaan. Het is gemakkelijk aan te trekken. Het is echter wel gevoelig voor chloor en zout. Daarom vervormt het bij gebruik.

Om de duurzaamheid te garanderen, is het aan te raden om het na elk gebruik uit te spoelen.

Katoen

Kinderzwemkleding gemaakt van katoen heeft het voordeel dat het zacht en aangenaam is. Kies echter om gezondheids- en milieuredenen voor modellen van biologisch katoen.

PBT

PBT is elastischer dan conventioneel polyester en wordt gewaardeerd om zijn comfort. Het materiaal is ook bestand tegen hitte en chloor.

Andere vezels om te kiezen

Bij het ontwerpen van zwemkleding worden ook andere ecologisch bekende materialen gebruikt. Dit zijn hemp en lin. Deze zijn echter minder resistent dan hun kunstmatige tegenhangers.

Welke zwemkleding wordt aanbevolen voor een kind?

2 essentiële criteria: gemak en activiteit bepalen de keuze van het model.

Meisjesmodellen

Meisjes kunnen genieten van een breed scala aan artikelen met originele ontwerpen: 1 tot 2-delige badmode, klassieke onderbroeken of shorties… U vindt:

 • Eeneendelig meisjeszwempak met watermeloenprint;
 • Een halterzwempak voor meisjes met cakeprint ;
 • Een eendelig meisjeszwempak met ijsjesprint;
 • Eendriedelig meisjeszwempak met luipaardprint;
 • Een tweedelig meisjeszwempak in zeemeerminstijl met bandeau ;
 • Een eendelig meisjeszwempak met bandeau;

Stem uw keuze af op de geplande activiteit. Kies voor zwemles een comfortabel stuk dat u vrij laat bewegen. Voor zwemmen zijn alle modellen geschikt.

Gezinsmodellen

Ook te kiezen op basis van de activiteit. Jongens hebben ook een ruime keuze, zoals:

 • Het kinderzwemvest;
 • De jongenszwembroek met cartoonprint;
 • De strandshort met cartoonprint voor kinderen;

De keuze hangt ook af van de locatie en activiteit. In de zon of op vakantiekamp worden zwemshorts en bermuda’s aanbevolen. Voor zwembadsessies zijn boxershorts en zwemslips nodig.

Hoe een kinderzwempak verzorgen

Verzorging bepaalt de levensduur van het zwempak. Hier zijn een paar aanbevelingen om op te volgen:

 • Spoel het zwempak na elk gebruik af met chloorvrij water;
 • Vermijd het dragen van een natte zwembroek;
 • Zet de zwemkleding uit de zon;
 • Was zwemkleding met wasmiddel voor fijne was, en laat het daarna aan de lucht drogen op een plek waar het niet te warm is;
 • Vermijd chemisch reinigen, strijken en drogen in de droogtrommel.

Deze verzorgingsregels voorkomen huidproblemen.