Show Filters

Om een omgeving te creëren die bevorderlijk is voor een lichte, zachte en comfortabele slaap voor uw kind, moet u een aantal accessoires gebruiken, waaronder een zachte matras, een schoon wit laken, kussens, een zachte deken en vooral een dekbed. Het dekbed moet met grote zorg gekozen worden. Zijn belangrijkste rol is om uw kind de hele nacht warm te houden. Ontdek dan onze collectie kinderdekbedden met verschillende patronen.

Kinderdekbedden

Voor het comfort verdient de slaapkamer van uw kind speciale aandacht. De kamer moet ingericht en gedecoreerd worden naar zijn of haar smaak. Denk aan glinsterende kleuren, onberispelijke opbergruimte, optimale verlichting met een bedlampje, decoratie volgens de regels van de kunst en een groot slaapgedeelte.

Wat slaapruimte betreft, is het niet genoeg om een goed bed en een goede matras te hebben. U moet er ook voor zorgen dat de kussens en dekbedden van topkwaliteit zijn. Voor een goede nachtrust kiest u dus een biologisch dekbed van topkwaliteit.

Richt vervolgens uw aandacht op de deken. De keuze hangt af van de leeftijd en grootte van uw kind. Houd rekening met het productiemateriaal. U kunt kiezen uit:

  • Katoen
  • Wol
  • Bamboe
  • Dons

Dons
Uit onderzoek blijkt dat de meest gebruikte dekbedden voor kinderen katoenen dekbedden en synthetische dekbedden zijn. Beide materialen hebben voor- en nadelen.

  • Katoen heeft de bijzonderheid dat het warmte vasthoudt en een zacht gevoel geeft bij aanraking. Een katoenen dekbed kan echter de huid laten zweten;
  • Het polyester staat daarentegen bekend om zijn hypoallergene eigenschappen die de temperatuurregeling bevorderen.

Wat de versiering betreft, zijn katoenen en polyester kinderdekbedden versierd met allerlei motieven: stripfigurenfigurenofdieren. Natuurlijk vindt u ook neutrale witte dekbedden en kleurrijke dessins (roze, blauw, geel…). Toch zijn er ook kinderdekbedden met 3D-paardenmotief, dekbedden metMickeyen prinsessenDisneyprints voor uw dochter, enPokémondekbedden voor uw kleine jongen.

Waarom kiezen voor kinderdekbedden met patroon?

Gedessineerde dekbedden zijn een genot voor kinderen. Ze zijn geschikt als overtrek en bevorderen een diepe slaap. Een dekbed van slechte kwaliteit is echter te zien aan het gedrag van het kind. Ze zullen de neiging hebben om de hoes opzij te schuiven. Bij een baby is de kwaliteit van het dekbed moeilijk vast te stellen. In de meeste gevallen zal uw baby gedurende de nacht vaak wakker worden.

Het andere voordeel van een kinderdekbed met patroon is onderhoud. In werkelijkheid kunnenbedrukte dekbeddenmet de hand of in de machine gewassen worden, waardoor het risico op dof worden, krimpen en vervagen vermeden wordt.

Bovendien blijft de prijs van een kinderdekbed met patroon zeer betaalbaar op de markt. Toch varieert de prijs per maat en kleur. U vindt ook gedessineerde dekbedden met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als u het niet zeker weet, bekijk dan de beoordelingen van klanten voordat u tot aankoop overgaat.

Het kinderdekbed met dierenmotief

Zin om de slaapkamer van uw kind op te knappen en hem een heerlijke slaapruimte te geven? Begin met zijn bed. Bedek de matras met een zacht laken, een beddengoedset en leg een groot kussen in een kussensloop in blauw (voor een jongen) of roze (voor een meisje).

Vergeet het dekbed met patroon niet. Ga voor eenmodel versierd met dierenmotieven. Dit type dekbed zal uw kind onderdompelen in een spannende en rustige wereld. Kies een dekbed met het lievelingsdier van uw kind. Dierenmotieven zijn een geweldige aanwinst voor elk huis.

Kies in het geval van een baby voor een lichtgewicht patroon en een zacht materiaal zoals katoen of polyester. Meng eventueel wat van de twee.

Merk op dat het gebruik van beddengoed varieert naargelang de leeftijd van uw kind. Voordat ze 18 maanden oud zijn, slapen baby’s alleen op een bedekt matras. Het volstoppen van het slaapgedeelte met verschillende accessoires kan leiden tot verstikking en zelfs plotselinge wiegendood. Na de leeftijd van 18 maanden kunt u het bedje van uw baby uitrusten met alle essentiële accessoires. U moet er ook voor zorgen dat het beddengoed groot genoeg is om uw kind te vergezellen als het groeit.

Controleer voordat u iets koopt de maat van de hoes. Er is een standaardmaat voor kinderdekbedovertrekken, lakens en kussenslopen. Deze afmetingen zijn afhankelijk van de grootte van het bed en de leeftijd en lengte van het kind.

Als u het zich kunt veroorloven, kunt u gepersonaliseerde dekens bestellen.

Het kinderdekbed met tekenfilmmotief

Kinderen zijn gefascineerd door tekenfilms. Ze hebben allemaal hun favoriete personages. Kies daarom een dekbed dat iets te maken heeft met hun favoriete tekenfilm of personage.

U vindt een heleboel dekbedontwerpen met stripfiguren op de markt:Disney prinsessenzoals Sneeuwwitje of Beauty in Beauty and the Beast, mangafiguren en helden van alle soorten. Ze zijn 3D-geprint en zullen uw kind verrukken.

Bovendien kunt u kiezen uit verschillende kleuren, waaronder blauw, bruin en paars. Kies gewoon de favoriete kleur van uw kind.

Een mooi afgezet dekbed creëert een gezellige sfeer in de slaapkamer. Het zal uw kind warm houden en de kwaliteit van de slaap verbeteren.

Hoe kiest u het gewicht en de tijk van een kinderdekbed?

Verschillende parameters bepalen de kwaliteit van uw beddengoed. Ten eerste is er de tijk die de vulling bevat. Dit is een voorziening die voorkomt dat veren en synthetische vezels uit het dekbed komen.

Een goede tijk bevordert de luchtcirculatie dankzij de quilting. Als het quilten goed gebeurt, gaat het dekbed jarenlang mee. Zo bespaart u geld en gaat er minder warmte verloren.

Ten tweede komt het gramgewicht overeen met het gewicht van de vulling in de tijk. Dit varieert van 120 g/m (lichte dekens) tot 500 g/m (vaak gebruikt in de winter). Wij raden aan om een gewicht tussen 200 en 300 g/m te kiezen. Een goed dekengewicht is niet te dik en niet te dun. U vindt hier ook beddengoed voor kinderen dat geschikt is voor alle vier de seizoenen, met twee verschillende gewichten voor elk seizoen.

Uiteindelijk speelt het dekbed een vitale rol in het beddengoed van uw huis en vooral in de slaapkamer van uw kind. Wat het ontwerp van het beddengoed ook is, het belangrijkste is dat het aan de behoeften van uw kind voldoet en voor een lichte nachtrust zorgt.