Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Terug naar school: heeft je kind liever een tas of een boekentas?

Nog voor de laatste schooldag is begonnen, denken we al na over wat we moeten kopen voor het nieuwe schooljaar. Naast schriften en andere essentiële studiebenodigdheden zijn schooltassen en schooltassen accessoires die elk jaar worden vervangen. Ze worden vaak zo zwaar op de proef gesteld door kinderen dat ze tegen juli tekenen van slijtage, kapotte sluitingen enzovoort vertonen.

Zowel jongens als meisjes zijn er trots op dat ze tijdens de eerste schooldagen met hun nieuwe tas kunnen pronken. Als je je kleintjes nu al wilt verwennen, lees dan ons advies over hoe je de juiste tas voor hen kiest .

Un groupe de 5 enfants de dos qui marchent pour aller à l'école. Chaque enfant porte un cartable ou un sac à dos pour enfant de couleur
De start van het nieuwe schooljaar brengt een heleboel nieuwe spullen met zich mee, waaronder schooltassen en tassen voor kinderen

De verschillen tussen tassen en boekentassen

Er is een echte controverse over tassen en schooltassen. Voor velen zijn de twee accessoires hetzelfde. Er zijn echter een paar nuances die ze van elkaar onderscheiden. We nodigen je uit om ze samen met ons te ontdekken.

De rugzak: oorsprong, materialen en gebruik

Per definitie is een rugzak een flexibele houder die is ontworpen om verschillende soorten voorwerpen in op te bergen. Het is ook een populair accessoire. Hij wordt niet alleen gebruikt voor schriften en schoolspullen. Hij is zo veelzijdig dat zelfs volwassenen er geen afstand van willen doen.

De rugzak is een van de essentiële dingen als je op reis gaat. Je kunt er kleren, bad- en schoonheidspakketten, een bentodoos en nog veel meer in opbergen.

Oorspronkelijk hadden rugzakken leren riemen. Amerikaanse schoolkinderen waren de eersten die ze in het begin van de 20e eeuw gebruikten. Tegenwoordig worden tassen gemaakt van canvas en stoffen zoals nylon of polyester.

Wat je moet weten over een schooltas

Een schooltas is een accessoire dat alleen ontworpen is om schoolspullen in op te bergen. Ze zijn ontworpen om een zware lading te weerstaan, vooral boeken. De eerste prototypes zijn te zien bij Romeinse soldaten. In die tijd stonden ze bekend als “zadeltassen “. Later begonnen koeriers en postbodes ze te gebruiken. Pas in de jaren 1950 werden ze specifiek voor schoolkinderen.

Qua materialen werden schooltassen aanvankelijk van leer gemaakt. Ze moesten stevig, solide en waterdicht zijn. Tegenwoordig worden ze gemaakt van nylon en synthetische latex.

Un cartable d'école en toile grise et rose à demi ouvert. Des cahiers d'école et une calculatrice dépassent du cartable.
De schooltassen van tegenwoordig hebben niet meer dezelfde vorm als vroeger en kinderen geven de voorkeur aan meer kunstmatige materialen en kleuren

Onderscheid tussen schooltassen en rugzakken

Kortom, zowel schooltassen als rugzakken kunnen worden gebruikt om naar school te gaan. Het verschil is te zien in hun stevigheid. Een rugzak is flexibeler dan de schooltas van een kind. Deze laatste onderscheidt zich ook door zijn vaak rechthoekige vorm. Dit maakt het makkelijker om boeken op te bergen zonder ze te beschadigen. Het is ook het beste alternatief voor jongere kinderen die nog niet weten hoe ze op hun schoolspullen moeten letten.

Soms kunnen grote boeken niet in een rugzak. Je kind moet ze dan met de hand dragen. Dit is een behoorlijke belasting voor een kleuter. Daarom zijn rugzakjes meer geschikt voor oudere kinderen vanaf 5 jaar.

Tassen: voor wie?

Er zijn verschillende soorten tassen op de markt. Sommige zijn groot, andere zijn kleiner. Voor kinderen van 3 jaar kiezen ouders vaak voor schattige, pluchen modellen met een kleine inhoud. Als je kinderen geen schoolspullen kunnen deze items perfect voor ze zijn. Over het algemeen hebben ze genoeg ruimte voor een etui, een waterflesje en een kleine snack.

Alsje kind meerdere spullen mee moet nemen, zoals boeken, schriften en een computer, raden we een veel grotere, stevige tas aan. Deze zijn veel geschikter voor tieners.

Dat gezegd hebbende, de voordelen van een rugzak zijn talrijk:

 • Hij is veelzijdig;
 • Praktisch;
 • Comfortabel om te dragen;
 • Ze hebben vaak verschillende opbergvakken;
 • Gemakkelijk schoon te maken.

Schooltas: de voordelen

Het belangrijkste voordeel van een schooltas is dat hij meerdere boeken kan dragen. De vorm en het ontwerp zijn bijzonder geschikt voor meerdere boeken van alle formaten. Het is ook ideaal voor kinderen die graag lezen en dit soort materiaal elke dag mee naarschool moeten nemen.

Bovendien zijn schooltassen voor kinderen vaak gemaakt van stevige materialen, zodat zelfs de ruwste kinderen ze niet kunnen breken. Als je kinderen het type zijn dat hun spullen snel kapot maakt, is dit de beste optie. Je hoeft tijdens het schooljaar niet meerdere keren van tas te wisselen.

Tot slot zijn er verschillende soorten schooltassen op de markt. Sommige zijn ontworpen voor heel jonge kinderen, andere voor oudere kinderen. Je keuze hangt af van de voorkeuren van je kleintje.

Hoe kies je een tas of schooltas voor het begin van het nieuwe schooljaar?

Het kiezen van een schooltas of schooltas hangt af van een aantal factoren:

 • De smaak en leeftijd van je kind;
 • De huidige trends;
 • De duurzaamheid van de materialen;
 • Nuttige functies;
 • Comfort en verzorging.
Un sac d'école pour enfant bleu et rose sur une table. Il y a un cahier d'école et une trousse
De keuze van de schooltas hangt af van factoren zoals budget, de smaak van je kind en het aantal schriften dat erin moet passen

De smaak en leeftijd van je kind

Als je je kind voor het begin van het nieuwe schooljaar een nieuwe schooltas wilt geven, houd dan rekening met zijn of haar interesses. Dit zal hun motivatie een boost geven als ze weer naar school gaan.

Kinderen zijn over het algemeen dol op tekenfilms. Geef ze daarom een schooltas met hun favoriete personage. De favoriete series van kinderen zijn onder andere

 • Patrouille;
 • Mickey Mouse;
 • Pokémon.

Kinderen van 3 tot 15 jaar zullen blij zijn met een Pokémon-tas voor terug naar school, gezien de almaar groeiende populariteit van het spel en de manga. Bij Enfant World vind je een assortiment kinderrugzakken voor de kleuterschool en de middelbare school.

De huidige trend

Zelfs als we onze kinderen leren om uiterlijk te negeren, is het een feit dat ze er altijd het coolst uit willen zien voor hun klasgenoten. We realiseren het ons niet altijd, maar een gesprek rond een accessoire kan onze kleintjes helpen om nieuwe vrienden te maken. We raden je aan om te kiezen voor een schooltas die populair is bij jongeren:

 • Een Pokémon-tas;
 • Een Spiderman-tas;
 • Een Patrouille rugzak.

Voor tieners op de middelbare school zijn gamer-modellen erg populair. Bijvoorbeeld Fortnite-rugzakken voor jongens. Voor meisjes zijn tassen met pailletten of mooie patronen erg populair.

Stevige materialen

Jongere kinderen zijn vaak wat ruw en letten niet goed op hun spullen. Als je niet wilt dat hun rugzak of schooltas al vanaf de eersteschoolweken in een vervallen staat verkeert, kies dan voor spullen van stevige materialen.

Enkele van de populairste materialen zijn

 • Nylon: gewaardeerd om zijn sterkte en waterdichtheid;
 • Katoen: lichtgewicht en waterbestendig. Het kan ook meerdere jaren meegaan;
 • Polyester met hoge dichtheid: deze synthetische vezel is bestand tegen alles, zelfs motten.

Wat veiligheid betreft, zitten de spullen van je kleintjes veilig in een tas met ritssluiting. Verschillende items zijn verstevigd met riemen aan de zijkanten.

Handige functies

Over het algemeen hangt het type tas of schooltas dat je je kleintje geeft af van het soort onderwijs dat je hem wilt geven. Als je wilt dat je kleintje overdag op alles voorbereid is, kies dan voor een model met een grote capaciteit. Zo kan hij naast zijn schoolspullen een groot aantal spullen meenemen. Denk bijvoorbeeld aan zijn lunch, zijn tussendoortje, zijn favoriete speelgoed, een kleine verbandtrommel voor het geval dat en natuurlijk zijn waterfles.

Un sac d'école pour enfant jaune posé sur fond gris. Il y a un compas, des crayons de couleurs, des ciseaux et des règles.
De meest praktische schooltassen zijn die met doordachte vakken om de binnenkant van de tas te organiseren

Om het je kind gemakkelijker te maken zijn weg te vinden in al die rommel, kies je voor tassen en schooltassen met verschillende vakken en zakken. Bepaal vervolgens samen met hem of haar een opbergsysteem dat hij of zij gemakkelijk kan onthouden.

Voor tieners die al erg vertrouwd zijn met technologie, kun je kiezen voor een model met een USB-aansluiting. Zo kunnen ze hun smartphone opladen zonder de Power Bank uit hun tas te halen. Ze zullen geen excuus hebben om je telefoontje niet aan te nemen.

Sommige tassen hebben een sledestijl met wieltjes. Deze maken het makkelijker om schoolspullen te vervoeren. Natuurlijk worden deze modellen aanbevolen voor stadsbewoners. Als je in een landelijke omgeving woont, kunnen de wielen snel breken. Dat zou niet erg praktisch zijn.

Soms hebben kinderen gewoon een lichte tas nodig om het hoognodige mee te nemen als ze met vrienden op stap gaan. In dat geval zijn modellen met een uitneembaar vak ideaal. Kleintjes kunnen hem gebruiken als heuptasje. In onze rubriek Terug naar school 2022, de beste rugzakken voor kinderen, vind je een grote selectie producten die geschikt zijn voor alle situaties.

Comfort en verzorging

Om van en naarschool te gaan, moet je kind misschien een paar kilometer lopen. Om de reis te vergemakkelijken, is een lichtgewicht rugzak of schooltas ideaal. Nylon en stoffen modellen verdienen de voorkeur. We raden ook modellen met gewatteerde riemen aan. Hierdoor hebben je kleintjes minder last van hun schouders. Dit is vooral belangrijk als ze zware dingen moeten dragen, zoals boeken en andere benodigdheden.

Une jeune fille en blouse mauve dans un rayon de magasin tient un sac à dos d'école pour enfant gris et rose
Bij het kopen van een schooltas of boekentas is het belangrijk om op de gebruikte materialen te letten.

En vergeet niet te kiezen voor waterdichte tassen. Dit komt altijd van pas op regenachtige dagen om de spullen van je kleintjes onderweg te beschermen.

Wat onderhoud betreft, is eenvoudig onderhoud altijd welkom. Als je niet veel tijd hebt om te wassen, ga dan op zoek naar artikelen die in de machine kunnen. Een product dat snel droogt wordt ook zeer gewaardeerd, vooral tijdens het regenseizoen en in de winter.

Vermijd spullen die snel vuil worden. Kinderen hebben de neiging om hun tassen overal achter te laten en op de grond te gooien in de speeltuin.Kleuren zoals zwart, blauw, bruin of rood zijn ideaal. Als je kleintje echter redelijk zuinig is op zijn of haar spullen, kun je kiezen voor lichtere tinten zoals roze, geel, groen of wit.

Schooltas of schooltas: Onze conclusie

Tas of schooltas, ze doen het allebei. De keuze hangt vooral af van de voorkeuren van je kinderen en hun schoolniveau: kleuterschool, middelbare school of lyceum. Kies modellen waarin alles past wat ze die dag nodig hebben. Als je kind niet veel spullen hoeft mee te nemen, rust het dan niet uit met een enorme kinderschooltas. Een middelgrote tas is prima. We raden je aan om je kleintje een grote en een kleinere tas te geven.

De keuze van de rugzak kan ook afhangen van het soort onderwijs dat jekind krijgt. Als je nog steeds twijfelt over het soort onderwijs dat je je kleintje wilt geven, verwijzen we je naar ons artikel Voor of tegen Montessori: We leggen het uit. Dit geeft je een idee van de verschillende benodigdheden die je kind nodig zou kunnen hebben. Zo krijg je een beter idee welke schooltas of tas het meest geschikt is voor jouw kind. We hopen dat je dit onderdeel nuttig vond. Vertel ons in de reacties voor welk model tas of schooltas je uiteindelijk hebt gekozen en waarom. Misschien helpt het andere ouders die op zoek zijn naar het juiste model voor hun kleintje.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.