Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Kinderparaplu: onmisbaar voor regenachtige dagen?

Elk kind vindt het heerlijk om te doen wat volwassenen doen. Natuurlijk beschermt het dragen van een raglan je hele lichaam op regenachtige dagen, maar een paraplu gebruiken, net als mama en papa, is veel leuker. Natuurlijk heb je iets nodig dat past bij de maat van je kleintje, maar ook met designs die passen bij hun smaak. Dit artikel geeft je alles wat je moet weten over het kiezen van de juiste kinderparaplu. Je vindt er ook advies over hoe je je kleintje leert om de paraplu goed te gebruiken en hoe je de beste opbergruimte voor zijn paraplu kunt vinden.

Un jeune garçon en t shirt blanc qui est devant un tableau ou il y a un parapluie pour enfant dessiné et des gouttes de pluies
Een kinderparaplu is een onmisbaar accessoire voor regenachtige dagen

De juiste paraplu kiezen

De juiste kinderparaplu kiezen is niet alleen een kwestie van design kinderparaplu. Om aan de verwachtingen van je kleintje te voldoen, maar ook om hem of haar zo goed mogelijk te beschermen op regenachtige dagen, moet je bij de aankoop rekening houden met de volgende punten.

Veiligheid op de eerste plaats

Het eerste criterium bij de keuze van een kinderparaplu is veiligheid. Op het eerste gezicht lijkt het misschien een onschuldig accessoire, maar de gebruiker is een kind. Daarom is het zo belangrijk om een veilig product te kiezen. Let daarom op deze twee criteria:

De opening

Hoe kan het openen van een paraplu schadelijk zijn voor je kleintje? Als je een automatische paraplu kiest, kan de snelheid waarmee hij opengaat je kind pijn doen, vooral als hij het hoofd niet in de juiste richting wijst.

Je moet ook het openings- en sluitsysteem controleren. Doe een test voordat je koopt om er zeker van te zijn dat jekind zijn vingers niet knijpt.

Vergeet niet een model te kopen dat handmatig opent, om gevaar te voorkomen.

Walvisbenen

Wat zijn walvisbenen? Dat zijn de metalen uiteinden van het frame van de paraplu. Het frame houdt de parasol op zijn plaats als hij open is. Deze onderdelen moeten rond zijn om te voorkomen dat je kind zich eraan verwondt. Verkeerd gebruik kan de huid van je kleintje snijden of, erger nog, een oog uitsteken. Met een ronde vorm is er minder kans op letsel.

Bovendien zijnde baleinen van kinderparaplu’smeestal van kunststof. Maak dus de juiste keuze voor de veiligheid van je kleintje.

Ergonomie

Ergonomie moet ook een prioriteit zijn. Als je kind een voorwerp gebruikt dat makkelijk te gebruiken is en niet te beperkend, zal hij er niet snel op uitgekeken raken. Als dat niet het geval is, zullen ze het na één dag al niet meer willen gebruiken. Hier zijn de ergonomische criteria die je niet over het hoofd mag zien.

Maat

Let er bij het kiezen van een kinderparaplu op dat hij niet te veel ruimte inneemt. Sommige volwassenen weigeren al om een paraplu mee te nemen, omdat het accessoire imposant kan zijn. Als je er een koopt, kun je kiezen voor opvouwbare paraplu’s. Deze zijn kleiner. Deze zijn kleiner van formaat. Dit betekent dat je de paraplu in de tas van jekind kunt stoppen als je hem niet gebruikt. Je kleintje zal er ook geen moeite mee hebben om hem met de hand te dragen.

Afmetingen

Om optimale bescherming voor je kind te garanderen, moet je rekening houden met de diameter van de paraplu. De keuze hangt natuurlijk af van de grootte van je kind. Ze moeten het accessoire gemakkelijk kunnen hanteren zonder te wiebelen. Voor kinderen jonger dan 6 zijn modellen van 35 cm geschikt. Voor kinderen vanaf 7 jaar kies je modellen tussen 40 en 45 cm.

Gewicht

Naast de lengte is ook het gewicht een factor om rekening mee te houden. Lange paraplu’s zijn over het algemeen zwaarder. Vouwparaplu’s zijn lichter. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de materialen die worden gebruikt bij de productie. Het is belangrijk om lichtgewicht materialen te kiezen. Kies dus voor paraplu’s die voornamelijk van kunststof zijn gemaakt. Aluminium en rubberen artikelen zijn ook licht van gewicht. Voor optimaal gebruikscomfort moet het product tussen de 150 en 250 gram wegen.

Duurzaamheid

Zelfs als je de nadruk legt op de lichtheid van het item, mag je de stevigheid natuurlijk niet verwaarlozen. Als je kiest voor een paraplu met plastic onderdelen, mogen deze onderdelen niet hol zijn. Door de onhandigheid van kinderen vallen er wel eens voorwerpen in hun handen.

Je kunt dus ook kiezen voor aluminium modellen. Deze zijn zowel sterk als licht.

Natuurlijk is de kwaliteit van de stof ook belangrijk. Kies stoffen met een anti-UV-behandeling om de zonnestralen te weerstaan.

une petite fille  habillée en bleu à pois blanc , au milieu d'un jardin sous le soleil et la pluie. Elle tient un parapluie pour enfant rouge et transparent
Het perfecte ergonomische ontwerp voor een kinderparaplu is er een die onder alle omstandigheden gemakkelijk vast te houden is

Ontwerpen

Niet alle paraplu’s op de markt zijn geschikt voor je kind. Zorg er dus voor dat je het juiste ontwerp voor je kind kiest.

Voor een jongen

Je kleine jongen zal zijn paraplu niet thuis gebruiken, maar buiten op regenachtige dagen. Voor een kleine jongen ga je hem niet in verlegenheid brengen met een gebloemde of roze paraplu. Als je niet wilt dat je kind het lachertje van de hele school wordt, geef hem dan een blauw, rood, zwart of groen model. Je kunt ook kiezen voor paraplu’s met superhelden-, game-, auto- of voetbalmotieven.

Voor een meisje

Ook al zijn paraplu’s voor meisjes ruimdenkender, je kunt het item het beste kiezen naar de smaak van je dochter. Items met prinsessendessins zijn erg populair, net als die met bloemen. Aarzel natuurlijk niet om de mening van je kind te vragen voordat je iets koopt.

Transparante modellen worden vooral voor meisjes gekocht, maar ze zijn gemengd. Je kunt er dus ook een aan je kleine jongen geven. Een paraplu is natuurlijk niet alleen bedoeld als bescherming tegen de regen, maar ook tegen de zon tijdens een zomerse wandeling . In dit geval zal het doorzichtige model niet helpen.

Paraplu

Zelfs met een kinderparka moet je nog steeds het hoofd en de borst van je kleintje beschermen. Daarom kun je kiezen voor een belletjesparaplu. Dit type ontwerp is ideaal voor optimale bescherming. Dit type model is meestal transparant, zodat de gebruiker er doorheen kan kijken terwijl hij binnen blijft.

De voordelen van een kinderparaplu

Een kinderparaplu biedt een aantal voordelen.

Une petite fille qui tient un parapluie pour enfant de couleur arc-en-ciel. Elle porte un pull beige et des bottes de pluie jaunes. Elle se tient dans une grande flaque d'eau
Paraplu’s zijn nuttig op elke leeftijd, dus het is een goed idee om je kind van jongs af aan bewust te maken van de voordelen.

Ergonomie

Dankzij hun doordachte ontwerp openen en sluiten sommige paraplu’s automatisch, zelfs de kindermodellen. Dit maakt ze veel gemakkelijker te gebruiken. Natuurlijk kun je dit type paraplu het beste geven aan kinderen vanaf 7 of 8 jaar, om het risico op ongelukken door de snelheid waarmee hij opengaat te minimaliseren.

Compactheid

Tegenwoordig zijn de meeste paraplu’s op de markt opvouwbaar. Hierdoor zijn ze gemakkelijker te vervoeren. Je kunt de paraplu van je kind bijvoorbeeld in zijn tas stoppen. Zo hoeven ze hem niet met de hand te dragen en raken ze hem niet kwijt.

Effectieve bescherming

A kindermuts en warme kleren om de kou buiten te houden. De doeken van de paraplu zijn echter optimaal dik. Dit beschermt je kind niet alleen tegen de regen, maar ook tegen de zonnestralen. Je kleintje loopt dus geen risico om ziek te worden van het vocht of de hitte.

Windbestendigheid

Kinderparaplu’s zijn ontworpen om wind te weerstaan. Als er een windvlaag is tijdens een storm, zullen de baleinen niet snel breken. Je kind is dus altijd goed beschermd.

Aantrekkelijke kleuren

Speciale kinderproducten zijn ontworpen naar de smaak van de allerkleinsten. Alleen al het zien van bekende patronen maakt je kleintje blij. Op kinderparaplu’s staan tegenwoordig tekeningen van bekende fictieve personages. Dit moedigt kinderen aan om ze te gebruiken om zich tegen de regen te beschermen.

Un arc en ciel de parapluies enfants de toutes les couleurs.
Kinderparaplu’s zijn er meestal in een heleboel kleuren en designs. Ideaal om de aandacht te trekken.

Je kind leren hoe hij zijn paraplu moet gebruiken

Regen heeft zo zijn voordelen, maar het is niet aan te raden om er bij elke storm mee te spelen.Kinderen zullen snel leren om paraplu’s zelfstandig te gebruiken, maar als ze geen geduld hebben, zullen ze er snel genoeg van hebben vanwege het aanvankelijke ongemak. Het is dus belangrijk om je kind de basisbeginselen van het gebruik van een paraplu bij te brengen. Hier zijn een paar tips om je daarbij te helpen.

Hoe open ik hem op de juiste manier?

Ten eerste is het veel beter voor kinderen om de deur handmatig te openen, om ongelukken te voorkomen. Als je kind oud genoeg is, kun je natuurlijk kiezen voor automatische producten. Maar om te voorkomen dat je kleintje een stuk balein in zijn oog krijgt of iemand anders verwondt, moet hij leren hoe hij de deur op de juiste manier moet openen.

  • Vertel hem om te beginnen dat hij niet naast iemand anders mag staan als hij de paraplu opent.
  • Laat hem vervolgens de paraplu horizontaal houden.
  • Vervolgens moet hij met één hand het handvat vasthouden en met de andere hand de paraplu handmatig openen. Bij een automatische paraplu drukken ze gewoon op de knop zonder de opening met hun andere hand te blokkeren.

Hoe draag je een paraplu op de juiste manier?

Je kind moet leren respect te hebben voor anderen, ook als het een paraplu draagt. Daarom is het zo belangrijk dat ze op de juiste manier met dit accessoire omgaan:

In gesloten toestand

Als hij de paraplu niet in zijn rugzak kan stoppen, moet je kind goede manieren kennen om de paraplu te dragen als hij dicht is. Om de andere kinderen in de buurt geen pijn te doen, moet je ze vertellen dat ze de paraplu niet alle kanten op moeten draaien. Als ze ermee willen spelen, moeten ze een beetje afstand houden van de anderen om ongelukken te voorkomen. Vraag hen ook om de paraplu niet heen en weer te zwaaien. Eén onvoorzichtig moment en het voorwerp kan midden op de weg belanden en een auto-ongeluk veroorzaken.

Un parapluie noir replié dans une housse noir sur fond blanc.
Paraplu’s die dubbelgevouwen en in hoezen opgeborgen kunnen worden, zijn het gemakkelijkst te hanteren en mee te nemen

Wanneer de paraplu open is

Om te voorkomen dat de paraplu breekt of iemand in het oog prikt, moet je kind er niet te hard mee schudden.

Ze moeten ook leren om uit te kijken voor windvlagen tijdens een storm. Leer ze om de buitenkant van de paraplu te gebruiken om de wind tegen te gaan, zodat de paraplu niet wegwaait door de binnenkant bloot te leggen. Op die manier zullen de baleinen minder snel beschadigen.

Hoe zorg je goed voor je paraplu?

Alle kinderen zijn van nature onstuimig, dus de dingen die we ze geven zijn vaak binnen de kortste keren kapot. Om te voorkomen dat je elk seizoen een paraplu moet kopen, leer je je kleintje hoe hij er goed voor moet zorgen. Vraag hem om de paraplu altijd op een veilige plek te bewaren. Als hij thuiskomt, zeg dan dat hij hem in de gang moet ophangen om te voorkomen dat iemand hem verplettert als hij op de grond valt. Laat hem er niet mee spelen, want dat kan niet alleen het product beschadigen, maar ook ongelukken veroorzaken.

Paraplu’s voor kinderen: samenvatting

Al met al is het essentieel om de juiste kinderparaplu te kiezen. Je keuze zal je kleintje helpen dit accessoire te waarderen en ervoor zorgen dat hij het op regenachtige dagen wil gebruiken. Criteria die je niet over het hoofd mag zien zijn gewicht, ontwerp, afmetingen, bouwmaterialen en veiligheid.

Je moet je kleintje ook leren hoe hij zijn paraplu op de juiste manier moet gebruiken om ongelukken te voorkomen. Vraag hem of haar niet te veel plotselinge bewegingen te maken met de paraplu en rekening te houden met de mensen om hem of haar heen.

Als je kind al oud genoeg is om alleen naar huis te gaan, leer hem dan dat hij niet altijd moet aandringen om zijn weg te vervolgen als het volop regent. Hij kan gemakkelijk door het water worden meegesleurd, wat heel gevaarlijk voor hem kan zijn. Zeg hem dat hij in een hoekje onder een terras of iets dergelijks moet schuilen tot destorm is gaan liggen. Als ze geen veilige plek kunnen vinden, vraag ze dan om terug naar school te gaan.

En hoe zit het met jou? Welk type paraplu heb jij gekozen voor je kind? Welke criteria heb je gebruikt bij de keuze? Vertel ons er alles over in de comments.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.