Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Kermisspelletjes: 20 ideeën en activiteiten

Het schoolfeest komt eraan en je bent op zoek naar ideeën voor het organiseren van de eindejaarsbeurs. Geen paniek! Er zijn tal van fantasierijke ideeën voor activiteiten en spelletjes. Hieronder vind je een aantal van de beste activiteiten waar jong en oud plezier aan zullen beleven, terwijl je tegelijkertijd de groepscohesie en teamgeest ontwikkelt.

Kermesse: 9 ideeën voor schoolfeestactiviteiten

Kiezen voor leuke en sportieve activiteiten op een schoolfeest is net zo belangrijk als nadenken over het organiseren van spelletjes voor de kinderen. Deze activiteiten combineren teamwork, samenwerking en jezelf overtreffen, wat belangrijke concepten zijn voor de ontwikkeling van kinderen.

De zaklopen

De zaklopen is een tijdloos spel dat iedereen blijft aanspreken. Het principe is eenvoudig: de deelnemers moeten zo snel mogelijk de finish bereiken door in een grote zak te springen. Als je dit soort spel plant, zorg er dan voor dat er gras of een zachte ondergrond is om elk risico op ongelukken te vermijden.

Steltenrace

Dit eenvoudige spel is ook typisch voor kermissen en schoolfeesten. Gebruik twee grote blikken, doorboor elk blik op twee punten en bind dan een lang stuk touw door de twee gaten.

Vang de bal

Dit spel heeft vele namen, maar het principe blijft hetzelfde: een race in tweetallen, met beide handen op de rug en een ballon op buikhoogte die de deelnemers niet mogen laten vallen.

Het eierparcours

Het eierparcours is een race die behendigheid en concentratie vereist. Ze moeten zo snel mogelijk de finish bereiken, met een lepel in hun mond bovenop een ei.

Idées de jeux de kermesse

Fins kegelen

Fins kegelen, ook bekend als Mölkkyis een spel dat de hersenen van kinderen aan het werk zet. Gewapend met een stok moeten ze een aantal van de 12 kegels, elk met een nummer van 1 tot 12, omver gooien. Het doel is om het door jou ingestelde aantal te halen (bijv. 30 punten). Een origineel spel!

Luizenjacht

De luizenjacht wordt geblinddoekt en in tweetallen gespeeld. Uitgerust met grote T-shirts vol wasknijpers (de luizen) moeten de kinderen zo snel mogelijk de wasknijpers uit het T-shirt van hun tegenstander halen. Lachen gegarandeerd!

Schildpaddenrace

De schildpaddenrace is het perfecte spel voor de kleintjes, waarbij je op handen en voeten moet gaan staan terwijl je een wasmand op je rug draagt. Het doel is simpel: wie hem omgooit, verliest!

De hindernisbaan

Voor de hindernisbaan is wat materiaal nodig, want het is de bedoeling dat de kleintjes de verschillende obstakels op hun weg overwinnen! Maak een haag van touwen waar de kinderen doorheen moeten klimmen, banden om overheen te springen of tunnels om doorheen te kruipen!

De driebenenrace

De driebenenrace vereist vaardigheid en echt teamwork. Kinderen en hun vriendjes worden bij hun enkels aan elkaar vastgebonden met een sjaal.

Kermesse: 11 ideeën voor spelletjes op het schoolfeest

Na sport is er gezelligheid! Er zijn genoeg spelletjes om schoolkinderen te vermaken en zelfs een paar cadeautjes mee naar huis te nemen.

Chamboule-tout

Chamboule-tout is eenemblematisch spel van kermissen en braderieën, dat voor iedereen toegankelijk is. Je gebruikt een bal om te mikken en schieten op blikjes die in een piramide staan. Het doel? Gooi ze allemaal omver en win een klein cadeautje als je wint!

Fête enfants : jeux de kermesse

De snoepboom

Hang touwtjes aan een boom en bind aan het uiteinde van elk touwtje een doosje snoep. Met een schaar en geblinddoekt moet de deelnemer erin slagen een touwtje door te knippen om zijn of haar prijs te winnen.

Eendenvissen

Voor ouderverenigingen met het nodige budget, of die met doe-het-zelf-ouders, is investeren in een eendenvisspel zeker een plezier voor alle kinderen. Het houdt ze niet alleen bezig, het is ook een spel waarmee ze aan hun behendigheid en geduld kunnen werken.

Flessen vissen

Flessen vissen is vergelijkbaar met eendjes vissen. Met behulp van een hengel met een ring aan het uiteinde moet je de ring door de hals van een fles halen.

Appelvissen

Eenklassiek spel voor kinderen (en volwassenen!) waarbij kinderen hun mond moeten gebruiken om een appel te vangen in een bak water. Zorg ervoor dat je kleine appels kiest die passen bij hun lichaamsvorm. Je kunt de ingrediënten variëren door een bord vol bloem te presenteren met een snoepje erin verstopt dat de deelnemer met zijn neus of mond moet vinden. Je zult zeker veel gelach krijgen!

De mand

Tijdens de beurs loopt een ouder rond met een mand vol snoep en andere lekkernijen. Het doel is om het gewicht van de mand te raden. De deelnemer die het dichtst bij het exacte gewicht zit, wint de prijs aan het einde van de beurs.

Het bordspel

Alles wat je nodig hebt is een gekanteld houten bord, een stuk zeep en een stok. Het doel is om de zeep naar de finish te duwen zonder terug te vallen. Voor kleine behendigheidsduiveltjes!

Een schminkstandaard

De schminkstand is een vast onderdeel van beurzen en eindejaarsfeesten en zal zeker veel kinderen aantrekken. Met schmink voor superhelden en supermodellen, allerlei dieren of zelfs animatiefilms, vinden schoolkinderen zeker iets van hun gading.

De staart van de ezel

Om dit spel te spelen moet je een ezel tekenen op een groot houten bord (of op papier), maar pas op dat je zijn staart niet verft! Geblinddoekt moet het kind de staart op de juiste plaats terugzetten. Zorg voor voldoende plakband.

De pinata

Om de kermis of het eindejaarsfeest af te ronden, kun je denken aan de pinata! Elk kind, geblinddoekt en gewapend met een stok, moet tegen de pinata tikken om de snoepjes eruit te laten vallen.

Het winnende touwtje

Dit is een spel voor alle leeftijden waarvoor een bepaald budget nodig is, want aan elk touwtje zit een klein cadeautje vast. Het doel is gewoon dat elk kind willekeurig aan een touwtje trekt en het cadeau wint dat eraan gekoppeld is.

Er zijn veel fantasierijke spelletjes en activiteiten voor kinderen. De meeste van de bovenstaande activiteiten zijn klassiekers die op elke kermis te vinden zijn en kunnen gemakkelijk worden opgezet, zonder een groot budget.

Activités de jeux de kermesse

Kermisspelletjes: nog andere ideeën?

Voor ideeën voor extra activiteiten kun je rechtstreeks aan je kinderen vragen wat ze leuk vinden of ze hun eigen spelletjes laten bedenken – je zult verrast zijn! Heb je al spellen met je kinderen bedacht die je wilt indienen? Of heb je originele spelletjes om voor te stellen?

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.