Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Welk Marvel-karakter ben jij?

Het Marvel Comics Universum, of MCU zoals fans het plegen te noemen, trekt nu een enorme aanhang. Je hoeft alleen maar te kijken naar de cijfers die ze met elke nieuwe filmrelease halen. Kinderen worden het meest beïnvloed door deze nieuwe generatie superhelden. Het is niet ongewoon dat ze zich met hen identificeren.

Je zult je kleintjes zeker een plezier doen door ze een cadeau te geven met de gelijkenis van hun favoriete Avenger. Maar voordat je dat doet, moet je erachter komen welk Marvel-karakter ze zouden kunnen zijn . Om je te helpen zonder een quiz of test te maken, zijn hier een paar belangrijke dingen om te onthouden over de belangrijkste filmfiguren in deze wondere wereld.

Un ecusson des Marvel représentant spiderman, Hulk, Wolverine, Thor et Captain America
Marvel heeft een lijst superhelden die in de loop der jaren is gegroeid

Iron-man

Iron-man iron-man is het DC Universe equivalent van Batman. Hij is die rijke, briljante man die een beetje te zeker van zichzelf is en soms neerbuigend, maar niet kwaadaardig. We houden van Iron Man vanwege zijn donkere humor en geniale uitvindingen. Hij heeft zijn fortuin niet aan het toeval te danken. Hij heeft hard gewerkt en zijn talent gecultiveerd.

Ondanks zijn ietwat afstandelijke en hooghartige aard, geeft hij oprecht om de mensen om hem heen. Ook al is hij niet altijd zo geweest. Hij bewees zijn toewijding en moed aan de wereld door zichzelf op te offeren voor het welzijn van de mensheid in de film Endgame.

Zijn favoriete maaltijd? Cheeseburgers. Je kunt niet aan je werk beginnen zonder er een te pakken. Hetzelfde geldt voor als hij zich een beetje overweldigd voelt, een slecht humeur heeft of verdrietig is.

Iron Man is een van de helden die liet zien dat je ‘super’ kunt zijn zonder per se grote krachten te bezitten. Je moet gewoon in jezelf geloven en je best doen.

Kapitein Amerika

Captain America is de filmheld die al van verre te zien is met zijn grote schild met de kleuren van Amerika, zijn land. Zijn grootste kracht ligt in zijn niet aflatende vriendelijkheid en gevoel voor decorum. Hij is altijd een zeer serieus en altruïstisch personage en schept er veel genoegen in om de mensen om hem heen te helpen.

La statue de Captain America du musée Tussaud devant un drapeau de l'Amérique
Captain America heeft de wereld zo veroverd dat hij in Madame Tussauds thuishoort

Voordat hij zijn krachten kreeg, was Captain America een gewone man, onder het gemiddelde, iel en breekbaar. Desondanks was hij vastbesloten om in het leger te gaan om zijn land te verdedigen en zijn landgenoten te steunen. Hij was ervan overtuigd dat hij op zijn manier een verschil kon maken. Hij gaf niet op ondanks dat hij werd uitgelachen. Beetje bij beetje verdiende hij het respect van anderen.

Voor hem zijn de essentiële kwaliteiten van een superheld waardigheid, respect, vriendelijkheid en altruïsme. Naast zijn fysieke kracht, is Captain America opgeklommen door de pure kracht van zijn karakter. Daarom kon hij in Endgame waarschijnlijk Mjolnir, de hamer van Thor, gebruiken.

Zwarte weduwe

Black Widow, ook bekend als de Zwarte Weduwe, was oorspronkelijk een Russische spionne. Ze is een van de Avengers superhelden zonder enige krachten. Maar omdat ze van jongs af aan getraind is, heeft ze een groot fysiek vermogen ontwikkeld. Ze beheerst verschillende vechtsporten zoals Kung Fu, boksen en karate. Ze heeft bewezen dat je met discipline alles kunt bereiken.

Ondanks haar moeilijke jeugd heeft ze haar hart van goud bewaard. Hoewel ze is opgevoed om een moordenaar te zijn, heeft ze de kracht gevonden om zichzelf te emanciperen en een diepere betekenis aan haar bestaan te geven.

Black Widow of Natasha heeft ook opofferingsgezindheid. Deze Marvel-held aarzelt geen seconde om haar leven op te geven zodat anderen het hunne kunnen leven. Ze is een liefhebbende grote zus en een toegewijde vriendin. Black Widow praat niet veel en geeft de voorkeur aan actie. Toch houdt ze rekening met het advies van haar naasten en gebruikt ze gezond verstand in alle situaties.

Spiderman

Algemeen bekend als Spiderman, Spiderman is eigenlijk een jongen met een passie voor wetenschap en natuurkunde. Hij is verlegen en gereserveerd van aard. Dit maakt het moeilijk voor hem om vrienden te maken op school.

In de Marvel-films is Spiderman een vriendelijk persoon die altijd bereid is om mensen in nood te helpen. Omdat hij zo onhandig is, heeft hij de neiging om in lastige situaties terecht te komen. Maar beetje bij beetje weet hij dit te overwinnen.

Spiderman heeft een hoog IQ en wil net als zijn mentor Iron-man een grote uitvinder worden. Maar ondanks zijn intelligentie laat hij zich vaak leiden door zijn emoties. Hij is soms erg ongeduldig. Een gebrek waardoor hij bepaalde fouten maakt. Gelukkig buigt hij zich voorover om zijn fouten recht te zetten en neemt hij uiteindelijk altijd de beste beslissing voor iedereen, zelfs als dat betekent dat hij een stap opzij moet zetten.

La statue de Spiderman du musée Tussaud d'Amsterdam. Spiderman est en équilibre sur la paroi d'un mur.
Spiderman is een van de meest aanbeden superhelden in het Marvel Universum

Soms gebruikt hij humor om zijn tegenstanders te beschimpen tijdens een gevecht.

Thor

Thor, zoon van Odin en god van de bliksem. Hij is een superheld van de planeet Asgard. Zijn belangrijkste rol is om de vrede in de kosmos te bewaren. Het is een rol die hem na aan het hart ligt. Thor doet nooit half werk. Hij zet zich met hart en ziel in voor zijn missie. Dit heeft hem echter een beetje trots en arrogant gemaakt.

Un marteau de Thor posé sur une souche d'arbre dans une forêt la nuit.
De beroemde hamer van Thor. Het ultieme wapen van de Marvel-held

Thor is een beetje een wildebras die eerst handelt en dan pas nadenkt. Hij heeft de neiging om toe te geven aan zijn impulsen. Hij vertrouwt een beetje te veel op zijn kracht en krachten. Dit kan soms tegen hem werken.

Desondanks is Thor goed geëvolueerd in het MCU. Hij is wat vriendelijker geworden en heeft een gevoel van kameraadschap ontwikkeld. Hij erkent zijn zwakheden en doet zijn best om zijn fouten goed te maken terwijl hij ontberingen overwint.

Thor heeft ook gevoel voor humor en weet hoe hij plezier moet maken als dat nodig is. Hij heeft veel genegenheid voor zijn broer Loki, ook al doet die dat niet altijd.

Loki

Loki is de broer van Thor. Hij staat bekend om zijn ondeugende aard. Hij houdt ervan om slechte grappen uit te halen en de mensen om hem heen voor de gek te houden met zijn streken. Hij is lang beschouwd als een schurk. Zijn karakter weerspiegelt echter alleen de gevoelens die hij diep van binnen onderdrukt.

Voor Loki is kattenkwaad uithalen een manier om zijn bestaan te bewijzen. Hij is wanhopig om uit de schaduw van zijn wonderbaarlijke broer te komen. Zijn jeugd was eenzaam en alleen zijn moeder kon hem doorzien.

Loki is niet zo slecht als hij doet voorkomen. Integendeel zelfs. In de serie die aan hem is gewijd, geeft hij zelfs toe dat dit niet het leven is dat hij wilde.

We houden van Loki om zijn vlijmscherpe humor en zijn kleine ‘kwajongenskantje’. Loki is ook erg bezorgd over zijn uiterlijk. Hij heeft de neiging om zijn uiterlijk te verzorgen en houdt er niet van om zijn kleren vies te maken. Hij houdt van goed passende kleding waarin zijn lichaam goed tot zijn recht komt. Hoewel hij het nooit zal toegeven, aanbidt hij zijn broer Thor en zou hij voor hem sterven.

Hulk

De Hulk is een Marvel-karakter met een gespleten persoonlijkheid. Als hij Bruce Banner is, een briljante wetenschapper, is hij bang voor zowat alles. Ondanks zijn hoge IQ lijkt hij niet altijd zelfverzekerd. Hij heeft een bescheiden karakter en treedt zelden op de voorgrond. Toch weet hij van zich te laten horen als de situatie kritiek is.

Bruce Banner kan erg lichtgeraakt worden. Als hij echt boos wordt, verandert hij in de Hulk en begint hij dingen kapot te slaan. We kunnen aannemen dat hij moeite heeft om met zijn uitspattingen om te gaan. Hij vertrouwt op anti-stressmedicatie om te voorkomen dat hij toegeeft aan zijn moorddadige impulsen.

Bruce Banner heeft een heel zachtaardig karakter. Conflicten maken hem ongemakkelijk en over het algemeen verkiest hij zich er niet mee te bemoeien. Hij is introvert en communiceert niet altijd goed met anderen.

Dankzij zijn intelligentie heeft hij zich een plaats weten te veroveren in de wetenschappelijke wereld en heeft hij het respect verdiend van collega-wetenschappers zoals Tony Stark.

Dokter Strange

Nog een wetenschapper onder de Avengers. Dokter Stephen Strange. Hij is eigenlijk een Amerikaanse neurochirurg. Zijn karakter heeft veel positieve veranderingen ondergaan tijdens zijn ontwikkeling. Aanvankelijk egoïstisch, verdorven en cynisch, is hij veranderd in een betere versie van zichzelf.

Het is het bewijs dat zelfs de slechtste mensen ten goede kunnen veranderen. Dankzij zijn opleiding tot magiër begreep hij de ware waarden van het leven. Hij is onbaatzuchtiger, meelevender en minder cynisch geworden.

Toch heeft hij een aantal van zijn persoonlijkheidstrekken behouden en blijft hij een beetje hooghartig tegenover anderen. Hij weet ook hoe hij streng en gedisciplineerd moet blijven in alle situaties. Hij is een logische denker, dus hij weet hoe hij situaties moet analyseren om er het beste uit te halen.

Ant-Man

Ant-Man is de man die naar believen van grootte kan veranderen. Hij kan zo klein worden als een mier of zo groot als een reus. Hij is een beetje een frivool personage en houdt van plezier maken. Hij heeft een geweldig gevoel voor humor en je verveelt je nooit bij hem. Hij weet hoe hij practical jokes moet uithalen en kan dankzij zijn kracht echt goede grappen bedenken. Door zijn vriendelijke aard vindt hij gemakkelijk vrienden. We genieten van zijn gezelschap.

In het begin lijkt hij misschien wat onvolwassen, maar Ant-Man geeft echt om andere mensen. Kijk maar naar de manier waarop hij met zijn dochter omgaat. Hij wil meer dan wat dan ook een held zijn voor zijn dochter en haar trots maken.

Veel mensen vonden hem een loser en een mislukkeling, maar hij liet zich niet tegenhouden door die vooroordelen. Hij wist dat hij het zich niet moest aantrekken en ging op weg om de persoon te worden die hij wilde zijn.

Zwarte Panter

“Wakanda Forever ” is de zin die men zal onthouden van de film en die de grootste indruk heeft achtergelaten op fans van het Marvel Universum. Black Panther is een Afrikaanse held. Hij speelt een koning met een goed hoofd op zijn schouders, klaar om alles te doen voor het welzijn van zijn volk en de mensheid.

l'affiche du film black panther pour une promotion à kuala lumpur
Black Panther is de eerste Marvel-film met een superheld van kleur

Black Panther heeft een kalme en serieuze persoonlijkheid. Toch weet hij hoe hij samen met zijn kleine zusje zachtaardig en leuk kan zijn. Hij weet de fouten van zijn naasten te vergeven en geeft een tweede kans aan degenen die dat willen.

Zoals alle superhelden is Black Panther moedig. Hij aarzelt niet om zichzelf in de frontlinie te plaatsen om het samen met zijn soldaten op te nemen tegen de vijand, de waardige vorst die hij is. Hij is moedig en gaat zijn verantwoordelijkheden niet uit de weg. Hij weet ook hoe hij een diplomaat moet zijn om de vrede te bewaren.

Welk Marvel-personage ben jij?

Er zijn talloze mensen en helden in het MCU. We hebben slechts een paar van de bekendste en meest geliefde genoemd. Elk personage is een weerspiegeling van zijn eigen verhaal. Alle superhelden zijn anders en zijn het resultaat van hun avonturen. Het is aan ieder van ons om te kiezen wie we willen worden. Moedig, altruïstisch, welwillend, pragmatisch, vredelievend, intelligent, briljant, vriendelijk.

We moeten niet vergeten dat zelfs superhelden hun zwakheden hebben. Maar in tegenstelling tot velen, zijn ze in staat geweest om ze te accepteren. En dat is de beste manier om volwassen te worden. Je hebt waarschijnlijk al een favoriete held onder de Avengers. Het is aan jou om inspiratie te putten uit dit Marvel-karakter om de persoon te worden die je wilt zijn.

We nodigen je uit om onze winkel te bezoeken en een verscheidenheid aan artikelen te ontdekken die gebaseerd zijn op dit fantastische universum. Misschien vind je wel het volgende cadeau voor je kinderen: een rugzak, armbanden, stoffen maskers met superheldenprint en nog veel meer.

Met welke Avengers-held identificeer jij je? Met welke Avengers-held identificeer jij je? Op welk Marvel-personage wil jij lijken? Vertel het ons in de comments. We willen graag een praatje met je maken.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.