Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Kinderslaapzak: Atout camping N°1

School, werk, elke dag dezelfde betonnen straten… Het leven wordt routine als je genoeg begint te krijgen van de gebruikelijke omgeving. Dit kan veel stress veroorzaken en zelfs leiden tot depressie. Een paar dagen de frisse lucht in gaan helpt je te decompresseren. Het beste zou zijn om de stad en haar gebouwen achter je te laten en te gaan kamperen.

Deze verandering van omgeving vereist echter een zorgvuldige voorbereiding, vooral als je kinderen hebt. Het gebruik van een speciale slaapzak voor kinderen is essentieel om hun comfort te garanderen en ervoor te zorgen dat ze ‘s nachts goed kunnen slapen in de tent. De juiste kiezen is dus cruciaal. Dit artikel geeft je alle informatie die je nodig hebt om de beste modellente kiezen, evenals de voordelen van kamperen voor je kinderen.

Une petite fille qui est couchée dans son sac de couchage pour enfant gris
Een kinderslaapzak is een must-have voor zomerkamperen

Wat zijn de voordelen van kamperen voor kinderen?

Zich losmaken van de wereld en een avontuur beleven in een groene omgeving is precies wat je gezin nodig heeft om de band tussen jullie te versterken en vooral om even weg te zijn van de routine van alledag. Het vooruitzicht is ideaal, maar zonder de juiste voorbereiding kan het voor ouders uitdraaien op een nachtmerrie. Er zijn echter veel voordelen aan dit uitstapje, vooral voor kinderen. Wat zijn die voordelen, vraag je je misschien af?

Kinderen slapen beter

Kunstlicht van een lamp en het blauwe licht van je hightechapparaten verstoren de biologische klok van je lichaam volledig, waardoor het circadiane slaapritme verandert. Dit heeft een nog grotere impact op kinderen en kan ze ‘s ochtends vroeg chagrijnig maken. Als je in de natuur bent, word je blootgesteld aan veel natuurlijk licht. Je slaapcyclus zal zich automatisch stabiliseren om een goede nachtrust te garanderen. Je kleintjes zullen dus op tijd slapen en vroeg opstaan, vol goede moed en met genoeg energie voor alle activiteiten die ze gepland hebben.

Kamperen helpt de verbeelding van kinderen ontwikkelen

Als kinderen gaan kamperen, hoef je ze niet echt mee naar buiten te nemen om ze te vermaken. Alles wat ze om zich heen vinden, stimuleert hun geest om hun verbeelding de vrije loop te laten. Maak zwaarden van takken en ga terug naar de tijd van de ridders, een stuk touw uit papa’s gereedschapstas en een tak kunnen worden gebruikt om een hengel te maken, enzovoort.

Kamperen om zelfvertrouwen op te bouwen

Als je kinderen het zonder huishoudelijke apparaten en technologie moeten stellen om maaltijden te bereiden, worden ze vindingrijker. Zelfs dingen die schoolvrienden vreemd vinden, kunnen in deze natuurlijke omgeving een kracht worden. Na een geslaagde nacht in de buitenlucht, met muggen, vuurvliegjes en al die wilde dieren, zullen je kleintjes ook minder bang zijn. En ze zullen meer zelfvertrouwen hebben als ze weer terug zijn in het normale leven. Als je ze meeneemt om te vissen, zullen ze ook meer zelfvertrouwen krijgen nadat ze een vis hebben gevangen.

Un jeune garçon en randonnée il est assis sur un arbre et regarde dans ses jumelles. Il a un sac à dos pour enfant et une carte pour le camping
Kamperen en de bijbehorende activiteiten helpen kinderen om verantwoordelijkheid te nemen en zelfvertrouwen te krijgen

Vaarwel uitstelgedrag

De vele prikkels die kinderen thuis en op school omringen, leiden hen af en zorgen ervoor dat ze zich niet kunnen concentreren op wat ze moeten doen. Door al deze factoren stellen velen hun taken en huiswerk uit tot morgen. Als ze eenmaal in de natuur zijn, zijn er minder afleidingen. Je kleintjes zullen zich dan wat meer kunnen concentreren op wat ze moeten doen, inclusief alle klusjes, zonder op morgen te wachten.

Zodra ze begrijpen dat het meer oplevert om taken vroeg af te hebben, zullen ze minder geneigd zijn om uit te stellen. Slapen in een slaapzak (misschien voor de eerste keer) is ook zo spannend dat je kleintjes je zullen willen helpen met het opzetten van de tent. Dit maakt ze behulpzamer.

Hoe kies je een slaapzak voor je kind?

Het ontwerp van een slaapzak varieert afhankelijk van de fabrikant en vele andere criteria. Net als slaapzakken voor volwassenen moet je ook slaapzakken voor kinderen niet lichtvaardig kiezen. Voordat je iets koopt, is het dus belangrijk om te weten hoe een kinderslaapzak werkt en hoe je de juiste kiest.

Hoe werkt een slaapzak?

Eenvoudig gezegd is het een zak waarin je kunt gaan liggen. Het ontwerp volgt de vorm van het lichaam. Dit geeft een gevoel van veiligheid omdat het hele lichaam bedekt is, vandaar het belang van de grootte voor kinderen. Er is ook genoeg bewegingsruimte binnenin. Natuurlijk is er een opening waar je je hoofd uit kunt steken om verstikking te voorkomen. Sommige modellen hebben een capuchon om je hoofd tegen de kou te beschermen. Veel details maken dit type geschikt voor gebruik buitenshuis. Houd rekening metal deze kenmerken voordat je tot aankoop overgaat, want er is een breed aanbod slaapzakken om uit te kiezen.

Un jeune garçon roux qui est couché dans son sac de couchage pour enfant. Le sac de couchage est vert. Il y a une gourde à eau rouge et une lampe de poche noire
De slaapzak houdt je kleintjes gegarandeerd warm en droog onder alle omstandigheden

Hoe kies je het beste model voor je kleintje?

Als je een kinderslaapzak wilt kopen, moet je de volgende criteria controleren.

Vorm

Afhankelijk van de fabrikant zijn er verschillende vormen slaapzakken. Elke vorm heeft verschillende eigenschappen die je wel of niet aanspreken.

  • Je hebt de mummiezak. Deze is licht van gewicht en erg warm. Hij is ontworpen om het lichaam te omhelzen zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Toch kan het op een bepaald niveau opgesloten aanvoelen.
  • De toptas is ideaal voor wie het gewicht van zijn rugzak zoveel mogelijk wil beperken. Hij heeft een wandelmat in plaats van een isolatiemat.
  • De tonzak daarentegen is ontworpen voor wie meer ruimte wil. Hij heeft geen motorkap, maar een ovale vorm. Hij weegt meer dan de eerste twee.
  • De rechthoekige zak is het meest geschikt voor wie in de tuin kampeert. Hij is vrij slecht geïsoleerd en zwaar en volumineus. Hij is het meest geschikt voor gebruik in de zomer.

Maat

Het isbelangrijk om de ideale maat te kiezen voor je kampeerslaapzak. Natuurlijk moet je een item kiezen waarin je kind kan groeien. Het is echter niet aan te raden om een model voor volwassenen te kiezen, omdat de extra ruimte het comfort vermindert. Je kleintje loopt ook het risico om het koud te krijgen, omdat het binnenin kan tochtten.

Draagbaarheid

Het is een goed idee om iets te kopen dat zowel licht als makkelijk op te bergen is. Draagbaarheid moet daarom een selectiecriterium zijn. Als je een lomp model kiest, met alle spullen die je mee moet nemen, zal het vervoer ingewikkeld zijn. Het is de moeite waard om in gedachten te houden dat zelfs een campingbedje voor kinderen niet altijd compact opgevouwen is.

Onderhoud

Een volwassene is over het algemeen veel weerbaarder dan een kind. Om te voorkomen dat je kleintje gezondheidsproblemen krijgt door ziektekiemen en andere bacteriën, koop je best een kinderslaapzak die gemakkelijk te onderhouden is. Vergeet absorberende artikelen. Kies in plaats daarvan voor waterdichte modellen. Kies een product met een beschermingssysteem voor het tapijt eronder. Dit betekent dat je het gemakkelijk kunt wassen als er vloeistof op gemorst wordt.

De vulling

Als je een campingbedje voor jezelf koopt, kan het geen kwaad om voor een donzen vulling te kiezen. Dat is warmer en meer geschikt voor oudere mensen. Maar kies voor een kind liever voor synthetisch. De reden is heel eenvoudig: kleintjes kunnen nog steeds in bed plassen. Dons is sterk absorberend en zal onaangenaam ruiken als er urine doorheen sijpelt, zelfs na reiniging. Synthetisch daarentegen laat vocht door. Het is ook gemakkelijk schoon te maken en droogt veel sneller. Het duurt hooguit een halve dag als het warm of winderig is.

Warmte in de aanbieding

Het spreekt voor zich dat de tent ‘s nachts al bescherming biedt tegen de wind. Maar de stof waaruit de wanden bestaan, houdt de kou niet buiten. Je moet dus nadenken over een kinderslaapzak die de lichaamstemperatuur op peil houdt voor een goede nachtrust. Sommige modellen hebben een dikke mat die beschermt tegen de kou die van de grond komt.

Comfort

Voor een goede nachtrust is het ook essentieel om te letten op comfort bij het kiezen van een kampeerslaapzak voor je kind. Je kunt bijvoorbeeld een model met een matras kopen. Dit kan opblaasbaar zijn of gemaakt van fijne badstof. Dit zorgt ervoor dat je kleintje een goede nachtrust krijgt en genoeg kracht heeft voor alle activiteiten die de volgende dag op het programma staan.

De voordelen van een kinderslaapzak

Veel ouders houden rekening met het feit dat hun kinderen groot zullen worden en kopen liever een slaapzak voor volwassenen voor hun kleintjes. Grote fout! Op die manier verminder je het comfort van je kleintje en tegelijkertijd de kwaliteit van hun slaap. Je kunt dus het beste kiezen voor slaapzakken die ontworpen zijn voor kinderen en die speciaal aangepast zijn aan de grootte van je kind. Waarom moet je dit doen?

Un jeune garçon roux qui joue dans son sac de couchage pour enfant vert. Il tient une lampe de poche noir
De slaapzak zal het toneel zijn van een hele kleine wereld die je kind tot leven brengt

Effectieve bescherming

Speciale modellen voor kinderen hebben aan de onderkant een hygiënische barrière. Dit voorkomt dat bacteriën en bodemmicroben tussen de mazen binnendringen. Bovendien voorkomt de onderwand de verspreiding van ziektekiemen. Er is dus geen risico op infectie, zelfs niet als de huid van je kind erg gevoelig is. Als je een model kiest dat aangepast is aan de grootte van je kleintje, blijft hij of zij altijd binnen de grenzen van het bed.

Meer zekerheid

Als al hun ledematen thuis onder hun dekbed liggen en niet verder reiken dan de randen van het bed, voelen kinderen zich veilig. Ze hebben de indruk dat een monster een voet of arm komt pakken als deze ledematen niet volledig bedekt zijn. Het ontwerp van een Kinderslaapzak voorkomt dat deze ledematen uit de hoes komen. Dit zou niet het geval zijn bij een model voor volwassenen, omdat dit te veel ruimte biedt en de kleine zich niet zeker zou voelen.

Gemakkelijker te wassen

In theorie zijn alle slaapzakken wasbaar. Maar het ontwerp van sommige slaapzakken maakt het moeilijk om bij de bodem te komen. Kinderslaapzakken zijn veel gemakkelijker schoon te maken, voor een optimale hygiëne.

Natuurlijk is het hebben van een tent en slaapzak niet genoeg om goed te kunnen kamperen. Je hebt alle essentiële uitrusting voor kamperen met het gezin nodig als je een paar dagen vol goede moed in de buitenlucht wilt doorbrengen. Vergeet niet om te weten te komen wat je allemaal mee moet nemen. Zo kun je goed eten, zonder de sfeer van de wildernis te verlaten en zonder het milieu of het ecosysteem van het gebied te belasten.

Kinderslaapzakken: in een notendop!

Van tijd tot tijd kamperen is goed voor het hele gezin. Je kunt de band tussen elk lid versterken en tegelijkertijd van omgeving veranderen. En, laten we eerlijk zijn, het is een geweldige manier om tot rust te komen. Voor het welzijn en comfort van je kinderen moet je slaapzakken kopen die aangepast zijn aan hun omstandigheden. Er zijn een aantal selectiecriteria waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van dit soort producten: ontwerpmaterialen, vorm, merk, grootte en vulling. Als je vindt dat er nog andere eigenschappen aan deze lijst moeten worden toegevoegd, aarzel dan niet om je mening te delen in de opmerkingen. Je helpt ouders met weinig ervaring op dit gebied.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.