Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Aangesloten horloges voor kinderen: de voordelen

Steeds meer ouders geven hun kinderen connected horloges in plaats van smartphones. Ten eerste omdat ze vinden dat deze gadget beter bij hun leeftijd past. Ten tweede kan het niet alleen bellen en gebeld worden, maar heeft het ook een GPS-functie, een stappenteller, een tracker en verschillende leuke en functionele applicaties. Er zijn veel voordelen voor ouders en hun kinderen.

Un jeune garçon qui parle dans sa montre connectée. Il porte une montre bleu, une chemise bleu et il est sous le soleil en extérieur. il y a des arbres en arrière plan
Het verbonden horloge of slimme horloge maakt al deel uit van de gewoonten van onze jongste kinderen

Wat is een verbonden horloge precies?

Het verbonden horloge, ook bekend als een “smartwatch”, is een hybride gadget dat het midden houdt tussen een klassiek horloge en een smartphone. Zoals je zou verwachten, geeft het niet alleen de tijd aan, maar biedt het ook andere handige functies. Je kunt telefoongesprekken ontvangen en berichten versturen. Bovendien kun je verschillende applicaties installeren om video’s te bekijken of het dagelijks leven van de gebruiker gemakkelijker te maken.

Bovendien hebben sommige soorten connected horloges voor kinderen een GPS-functie. Dit maakt het mogelijk om de drager te lokaliseren. Het is vooral deze technologie die dit accessoire zo populair maakt bij ouders die hun kleintjes veilig willen houden. Er is tegenwoordig een enorm aanbod aan modellen op de markt, met verschillende opties, maten en merken. Bovendien hebben sommige grote namen in de smartphonebranche hun eigen assortiment aangesloten horloges. Het is niet moeilijk om er een te vinden voor elke leeftijdsgroep.

Smartwatches: gemakkelijker te gebruiken dan smartphones

Een van de grootste voordelen van een connected horloge is het gebruiksgemak. Kinderen dragen ze om hun pols. Met één gebaar hebben ze toegang tot het scherm en alle applicaties. Bij een smartphone moeten ze hem nog steeds uit hun tas halen voordat ze hem kunnen gebruiken. Soms horen ze hun telefoon niet eens overgaan als ze nog duizelig of druk zijn.

Omdat het verbonden horloge van het kind om zijn pols zit, merkt hij meteen wanneer het trilt. Er is dus minder risico dat ze niet opnemen. Hun ouders kunnen in realtime met hen communiceren zonder hen al te veel te storen. Het risico is dat ze er snel genoeg van hebben en hun horloge in het kastje laten liggen. Je wilt ze niet de indruk geven dat het een soort apparaat is dat alles wat ze doen in de gaten houdt.

Een verbonden horloge met geïntegreerde GPS

Bijna alle smartwatches op de markt hebben een geolocatiesysteem. Een horloge met GPS maakt het mogelijk om precies te bepalen waar de drager zich bevindt. De gadget verzamelt vervolgens alle informatie rondom hetkind om preciezere aanwijzingen te geven. Dit maakt het gemakkelijker om de volgende stappen van je kleintje te plannen.

Une table en bois ou est posée un ordinateur portable gris, un iphone blanc, un ipad blanc et une montre connectée noire. Tous les écrans indiquent un plan GPS
Aangesloten horloges kunnen worden uitgerust met een GPS-functie, zodat je nooit verdwaalt

Nogmaals, de GPS-functie van de smartwatch mag niet worden gebruikt om je kind te bespioneren. Het kind moet zich nog steeds vrij kunnen bewegen. Deze functie wordt slechts in drie gevallen gebruikt:

Als ze weggaan zonder te zeggen waar ze naartoe gaan:

In dit geval is het heel normaal om je zorgen te maken dat je niet weet waar hij is. Soms spelen ze gewoon met het kind van de buren. Dus met GPS hoef je niet te bellen. Je hoeft alleen maar de applicatie te openen en snel te controleren waar hij is. Je hoeft hem niet lastig te vallen met onophoudelijke telefoontjes. Sterker nog, zelfs als hij niet reageert op berichten of oproepen, weet je zeker dat je precies weet waar hij is, zodat je hem kunt gaan zoeken.

Horloges met GPS zijn ook praktisch, niet alleen als je kleintje het huis uitgaat, maar ook als hij binnen blijft of in de tuin speelt. Je hoeft hem niet meer de hele tijd in de gaten te houden. Dit betekent natuurlijk niet dat je hem verwaarloost.

In noodgevallen

GPS is ook een manier om je kind snel te vinden in geval van nood. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn bij een verkeersongeval op een route die ze regelmatig nemen, of bij een ramp. Omdat je weet waar je bent als het gevaarlijke incident zich voordoet, maak je je minder zorgen. Bovendien is het makkelijker om hen instructies te geven en de veiligste weg naar huis te wijzen. Het voordeel van GPS ligt ook in de perfecte weergave van de kaart van de stad, het land of zelfs de planeet.

Vertrektijd school

Het is heel normaal om de GPS te activeren bij het verlaten van de school om te zien of je kind dezelfde routes volgt als elke dag. Als het tegenovergestelde het geval is en je kind te ver van de gebruikelijke route afwijkt, bel je hem gewoon om te horen of alles in orde is of niet.

De GPS-functionaliteit van het verbonden horloge is vooral bedoeld voor ouders. Het betekent dat ze zich niet te veel zorgen hoeven te maken over hun kinderen. Ze zullen meer gemoedsrust hebben.

Functies vergelijkbaar met smartphones

Een smartwatch is eigenlijk een smartphone. Het bevat alle basisfuncties, zoals traditionele oproepen en berichten, maar ook toepassingen die het dagelijkse leven van de drager vergemakkelijken.

Gesprekken en berichten

Kinderen vinden het zelfs leuker om oproepen te beantwoorden, omdat ze dat doen als superhelden of geheim agenten in actiefilms. De kans dat ze het gesprek meteen aannemen is groter.

Om de pols is de smartwatch handiger. Hetkind hoeft alleen maar zijn arm op te heffen om te bellen, wat heel praktisch is als hij te voet is. Hetzelfde geldt voor berichten. Maar dan moeten ze wel beknopt blijven, want het is best lastig om ze samen te stellen op een toetsenbord in zo’n smal scherm. In dat geval kun je het beste een smartphone en een aangesloten horloge combineren.

Selfies, sociale netwerken en internet

Jongeren communiceren tegenwoordig het liefst via sociale netwerken en berichtendiensten zoals Messenger of Tweeter. Een connected horloge is net als een smartphone, waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met hun favoriete virtuele ruimtes. Recente modellen met camera’s zijn compatibel met nieuwe sociale netwerken zoals Tik-Tok. Ze hebben WiFi-functies om altijd en overal verbinding te maken met internet.

Kinderen hoeven niet voortdurend hun smartphone te pakken om meldingen te controleren. Het is echter het beste om de inhoud van het horloge te beperken om ze niet te veel af te leiden. In plaats van hun dag makkelijker te maken, zou het hun productiviteit juist kunnen belemmeren.

Toepassingen om de gezondheid van je kind te helpen beheren

Als de smartwatch ook een reclame is, dan is dat vooral vanwege de toepassingen voor het monitoren van de gezondheid van kinderen en zelfs hun levensstijl. Ten eerste bevat het een stappenteller die het aantal stappen telt dat de gebruiker dagelijks zet. Dit is een manier om erachter te komen of hetkind zijn of haar dagelijkse loopoefeningen heeft voltooid. De meest geavanceerde modellen analyseren zelfs de prestaties van de gebruiker over een bepaalde periode.

De smartwatch bevat over het algemeen ook andere zeer interessante opties, zoals een hartslagmeter. Deze toepassing meet de hartslag via de armband van het horloge, wanneer hetkind een significante fysieke inspanning levert. Bij een afwijking stuurt het apparaat een waarschuwingssignaal naar de ouders. Andere merken hebben zelfs geprobeerd om een elektrocardiogram in hun e-watches op te nemen, maar deze bieden alleen zeer elementaire functies. Dit vervangt op geen enkele manier medische consulten.

Toepassingen om de dag van je kind te managen

Omdat ze nog kinderen zijn, zijn kleine engeltjes niet goed in staat om al hun dagelijkse taken, klusjes en verplichtingen te onthouden. De kans is groot dat hij er een paar vergeet en een berisping riskeert. De smartwatch maakt dit goed met zijn “herinneringstoepassingen”. Deze vertellen het kind wat het moet doen en hoe laat. Ouders hoeven ze ook niet elke keer te bellen. Of het nu gaat om het opruimen van zijn kamer of het poetsen van zijn tanden, het alarm van het horloge waarschuwt het kind overal voor. De gadget is net zo praktisch als de wekker van een kind.

Noodoproepknop

Een van de belangrijkste functies van de smartwatch voor kinderen is de SOS-knop. Dit verschilt van de noodoproep in die zin dat het horloge automatisch een nummer belt dat vooraf is ingesteld door de gebruiker. Dit is meestal het contactnummer van een van de ouders of verzorgers van het kind. Als er niet wordt opgenomen, belt het accessoire automatisch en oneindig naar andere alternatieve nummers totdat iemand opneemt. De SOS-functie wordt niet noodzakelijk gebruikt in een noodgeval, maar kan ook worden gebruikt als snelkoppeling om snel een ouder te bereiken als het kind bijvoorbeeld aan het rennen is.

Un jeune garçon au gilet vert porte à son poignet une montre connectée bleu. Il appuie sur le bouton d'appel d'urgence sur la montre.
De noodoproepfunctie is een extra veiligheidsfunctie voor je kind die in de meeste aangesloten horloges aanwezig is

De noodoproepknop werkt samen met de GPS-functie. Het geeft ouders eenvoudigweg aan dat hun kind in dreigend gevaar is en niet in staat is om te bellen. Het maakt het ook gemakkelijker om hulp te sturen naar precies de plek waar het signaal is ontvangen.

Een entertainmentaccessoire

De belangrijkste reden om connected horloges voor kinderen te kopen is om ze te vermaken, niet om hun privacy te schenden. Als ze er een willen, is dat vooral om te profiteren van de leuke en grappige applicaties die erin zitten, anders verliezen ze vrij snel hun interesse. We raden aan om een paar populaire spelletjes of gadgets te installeren die gemakkelijk hun aandacht zullen trekken. Ze zullen snel gehecht raken aan hun “nieuwe speeltje”. Er zijn ook vermakelijke en educatieve toepassingen op deze horloges, zoals puzzels en korte video’s.

Voor jonge kinderen kan de smartwatch liedjes of kinderliedjes bevatten om ze te kalmeren in geval van nood of kinderliedjes om ze te kalmeren in een crisis. Het kan naar wens worden gepersonaliseerd. En omdat ze er waarschijnlijk aan gehecht raken, zullen ze niet met de smartphone van papa of mama willen spelen of naar de tv willen staren.

Een solide, waterdicht horloge

Fabrikanten van connected horloges voor kinderen bieden over het algemeen stevige, waterdichte modellen aan. Dit is perfect voor kinderen, vooral voor peuters die een beetje onstuimig zijn.

Une montre connectée noire sur une table de bois marron, la montre est mouillée de gouttes d'eau
Voor actieve kinderen is het essentieel om na te denken over de robuustheid en waterbestendigheid van het verbonden horloge voordat je het koopt

Omdat het horloge waterdicht is, hoeven peuters het niet steeds af te doen. Er zijn zelfs slijtvaste varianten die hij mee onder de douche kan nemen. Deze zijn vaak gemaakt van een materiaal dat tegen een stootje kan. Je kleintje zal niet altijd voorzichtig zijn met zijn accessoire. Het is dus een goed idee om alles over het model te weten te komen voordat je het koopt.

Een modeaccessoire

Klassieke of aangesloten horloges zijn niet alleen voor entertainment of om de tijd te leren. Het zijn ook echte modeaccessoires die bij de look van een kind passen. Er zijn verschillende modellen verkrijgbaar bij gespecialiseerde winkels. Sommige hebben de kleuren en afbeeldingen van de striphelden die zo geliefd zijn bij jongeren. De gelukkige eigenaar van het horloge zal het met trots dragen in het bijzijn van zijn of haar vrienden.

Verbonden horloges voor kinderen: de voordelen in het kort

Een connected horloge voor kinderen is praktisch, leuk, chique en trendy. Het maakt het leven gemakkelijker voor zowel ouders als kinderen. Voor ouders wordt dit accessoire een echte intelligente assistent die niet alleen helpt om het leven van hun kleine duivel te beheren, maar ook om zijn veiligheid beter te garanderen. Voor kinderen is de smartwatch meer dan speelgoed. Maar als verantwoordelijke ouder moet je het juiste model zorgvuldig kiezen. Bekijk onze Top 10 kinderhorloges. Heb jij er al een aan je kindgegeven? Deel je ervaring met het geven van deze kostbare gadget in de reacties.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.