Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

5 ideeën om je kind deze zomer bezig te houden 2024

Elk jaar zijn de feestdagen een van de meest gevreesde periodes voor ouders. De grootste zorg in deze periode is hoe de kinderen bezighouden? Maar geen paniek! We hebben een paar oplossingen voor je deze zomer 2024. Dit artikel leidt je door de verschillende activiteiten die in de mode zijn, alleen of samen. Van spelletjes voor thuis tot ervaringen buitenshuis, je vindt altijd wel iets om je kleintje bezig te houden.

Elk jaar is de vakantie een van de meest gevreesde periodes voor ouders. De grootste zorg in deze periode is hoe je de kinderen bezighouden? Maar geen paniek! We hebben een paar oplossingen voor je deze zomer 2024. Dit artikel leidt je door de verschillende activiteiten die in de mode zijn, alleen of samen. Van spelletjes die je thuis kunt spelen tot ervaringen buitenshuis, je vindt altijd wel iets om je kleintje bezig te houden.

Un groupe de joyeux enfants qui saute dans l'herbe en plein air. Il y a 2 garçons et 3 filles. Il y a des arbres en arrière plan
Het is niet altijd gemakkelijk om een groep kinderen bezig te houden. Deze zomer draait alles om buitenactiviteiten!

Verschillende spelletjes

Waarom hebben we het over spelletjes gevarieerd? Heel eenvoudig, omdat kinderen de neiging hebben om één stuk speelgoed heel snel beu te raken. Ze zijn er hooguit 30 minuten tot 1 uur mee bezig en beginnen zich dan te vervelen. Bovendien moet je hun hersenen actief houden, zelfs als ze op vakantie zijn. Er is geen betere manier om dit te doen dan de activiteiten te spreiden. Hier zijn een paar ideeën die kunnen helpen.

Puzzels

Puzzels vragen om nadenken en kalmte. Ze helpen de intelligentie van je kind te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te maken. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de puzzel, kan het speelgoed hen enkele minuten tot enkele uren bezighouden.

Deze activiteit is geschikt voor alle leeftijden, van baby’s (18 maanden) tot adolescenten en zelfs volwassenen. Puzzels kunnen alleen of met anderen worden gespeeld. Je kunt dus in je vrije tijd meedoen en wat quality time met je kleintje doorbrengen.

2 enfants jouent aux puzzle avec leur mère. Il y a des pièces de puzzle sur une table rouge
Puzzels zijn een leuke activiteit waarmee je tijd kunt doorbrengen terwijl je de geest van je kind stimuleert

Kies het juiste aantal stukjes voor de leeftijd van je kind:

 • 2 tot 6 stukjes voor jongere kinderen
 • 20 tot 30 stukjes voor kinderen vanaf 3 jaar
 • Meer dan 40 stukken voor oudere kinderen

Bouwsets

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten constructiespeelgoed op de markt, van de eenvoudigste tot de meest geavanceerde. Veel kinderen zijn gefascineerd door dit speelgoed en sommigen verzamelen het zelfs. Voor jongere kinderen is het doel om hun fijne motoriek te ontwikkelen met bijvoorbeeld houten bouwblokken.

Voor kinderen ouder dan 6 is deze activiteit een echte uitdaging. Met de R2D2 Robot om te bouwen met Lego-achtige blokken zal je kind met plezier zijn eigen Star Wars robot in elkaar zetten. Met 2314 stukjes in de doos zal het hem een paar dagen bezig houden. Aarzel niet om te helpen als dat nodig is, of gewoon om plezier te hebben met je kind.

Puzzels

Puzzels zijn over het algemeen draagbare kinderspelletjes die je kleintje overal mee naartoe kan nemen. Dit houdt ze bezig, bijvoorbeeld als ze op je wachten op het werk. Bovendien houdt dit speelgoed je kleintje weg van het scherm van hun mobiele telefoon of tablet.

Het Kubusdoolhof is een voorbeeld van een puzzel waar je kleintje dol op zal zijn. Het doel is om een balletje te verplaatsen tot het de andere kant van de kubus bereikt.

Bordspellen en persoonlijke ontwikkeling

Bordspellen en spellen voor persoonlijke ontwikkeling zijn een klassieker tijdens de zomervakantie. Een spelletje Monopoly kan enkele uren duren en houdt je kinderen zeker lang bezig. Ze zullen niet eens aan hun tussendoortje denken.

Als je een kleintje hebt dat nog niet oud genoeg is om te spelen, raden we het Montessori-schoolkaart- en blokjesspel voor kinderen aan. Dit is een leuke manier om verschillende gezichtsuitdrukkingen te leren kennen.

Activiteiten in de buitenlucht

Kinderen zijn echte batterijen van elektriciteit die vaak niet in bedwang te houden zijn. Tijdens de vakantie is de sfeer thuis hectisch. Om van een beetje rust te genieten, is het soms een goed idee om ze naar buiten te sturen. Maar welke activiteiten moet je dan voorstellen?

Een tentoonstelling bezoeken

Als je je kinderen de kans geeft om een gratis tentoonstelling te bezoeken, zullen ze daar in eerste instantie waarschijnlijk niet enthousiast over zijn. Voor hen staat dit soort activiteiten gelijk aan verveling. Om hun interesse te wekken, kun je kiezen voor thema’s die hen interesseren, zoals strips, films, videospelletjes of dieren. Sommigekunstgalerijen bieden ook een meeslepende, zintuiglijke ervaring speciaal voor kleintjes. Tijdens deze activiteiten profiteren ze van een leuke leerervaring.

Een museum bezoeken

Een museum is meestal geen plek waar kinderen graag komen. Het ontdekken van oude prehistorische of artistieke voorwerpen kan ze vervelen. Er zijn echter instellingen die activiteiten aanbieden die speciaal zijn ontworpen voor kleintjes. Ze kunnen bijvoorbeeld Indiana Jones spelen door dinosaurusbotten op te graven. Deze reusachtige monsters maken indruk op kinderen van alle leeftijden.

Un musée à Nagoya au japon. Il y a des enfants d'une classes qui observent l'intérieur du musée. Tous les enfants portent la même casquette jaune.
Musea zijn schatgrotten voor kinderen met een avontuurlijke geest

Een bezoek aan een kunstmuseum kan ook interessant voor ze zijn. Er zijn meestal workshops waar kinderen kunnen leren schilderen, tekenen of beeldhouwen. Allemaal activiteiten die hun nieuwsgierigheid prikkelen en misschien een nieuwe passie ontwikkelen.

Bezoek een park

Het zal zeker geen probleem zijn om je kind naar het park te krijgen. Kleintjes houden van deze open ruimtes waar ze naar hartenlust kunnen spelen terwijl ze nieuwe dingen ontdekken. We hebben het over zowel natuurparken als themaparken. Je kunt er een heerlijk dagje op uit met het hele gezin.

Een ontsnappingsspel

Het ontsnappingsspel is een van de populairste activiteiten van dit moment. Het is een spel waarbij het de bedoeling is om binnen de gestelde tijd een uitweg uit een kamer te vinden. Natuurlijk vereist deze activiteit een bepaald intellectueel niveau. Het is dus het beste voor kinderen ouder dan 10 en tieners die op zoek zijn naar spanning.

Een voorstelling bekijken

Tijdens de zomervakantie is er een eindeloze stroom shows. Deze kunnen je kinderen geïnteresseerd en bezig houden terwijl jij je dagelijkse bezigheden doet. Je moet natuurlijk wel een show vinden die ze leuk vinden. Zoek bijvoorbeeld naar het programma van hun favoriete artiest. Braderieën en kermissen zijn ook een uitstekend alternatief. Je kunt je kleintjes ook bioscoopkaartjes geven om ze even het huis uit te krijgen.

Tuinieren en opruimen

Je kunt niet altijd met je kinderen naar buiten. Als dat het geval is en ze zich een beetje vervelen met hun spelletjes, kun je ze ideeën geven voor activiteiten die ze thuis kunnen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een kleine voorjaarsschoonmaak? Ga naar de zolder of kelder en neem je kleintjes mee. Pak verschillende dozen en vraag ze om uit te zoeken wat ze willen bewaren en wat ze weg willen gooien. Kinderen vinden het vaak leuk om te rommelen. Ze zullen zich dus niet laten afschrikken door deze taak.

Als je tijdens het schoonmaken meubels vindt die je kunt repareren of ombouwen, is dat de perfecte gelegenheid om je kind te laten kennismaken met doe-het-zelven. Leer ze een hamer vast te houden, een spijker in te slaan of een schroef in te draaien, allemaal binnen hun bereik.

Maar tuinieren is ook een uitstekende activiteit voor kinderen en ouders. Het bouwt een sterke band op tussen de twee partijen. Bovendien kun je je kleintjes nieuwe waarden bijbrengen. Hier zijn een paar dingen die je in de tuin kunt doen:

 • Onkruid trekken
 • Het gras maaien
 • Bloemen plukken
 • Een moestuintje maken
 • Dode bladeren opharken

Als je een grote tuin hebt en een mooie boom op je terrein, waarom bouw je dan geen boomhut met je kinderen? Zo hebben ze een plek om buiten te spelen. Bovendien zullen ze het geweldig vinden. Voeg een glijbaan en een schommel toe aan de structuur om ze nog meer plezier te geven.

Muzieklessen

Kinderen muziekles geven heeft verschillende voordelen:

 • Kinderen worden veel geduldiger: je wordt niet van de ene op de andere dag muzikant. Het vergt veel oefening en discipline. Maar als je kind gepassioneerd is door muziek, zal hij of zij dat allemaal gemakkelijk overwinnen.
 • Muziek ontwikkelt intelligentie: verschillende onderzoeken hebben bevestigd dat kinderen die muziek spelen vooruitstrevender zijn dan kinderen die dat niet zijn.
 • Muziek vergroot het gevoel van eigenwaarde: de voldoening van het leren van een nieuw stuk geeft je kind een gevoel van trots dat zijn zelfvertrouwen een boost zal geven.

De schoolvakanties zijn de ideale tijd om je kind muziekles te geven. Zonder huiswerk en lessen om te repeteren heeft je kleintje alle tijd om zijn kunst te perfectioneren. Bovendien gaat het bij muziek leren niet alleen om lessen met een leraar. Het is ook heel belangrijk om thuis te oefenen. Zo zijn je kleintjes thuis urenlang bezig.

Maar welk instrument moet je kiezen? Het beste alternatief is om de directeur om zijn of haar mening te vragen. Als hij of zij de voorkeur geeft aan piano, gitaar of drums, ga dan met hem of haar mee. Dit zal ook helpen om hen te motiveren tijdens het lesgeven.

Hoeveel lessen per week? Je hoeft hier niet je hele vakantie aan te besteden. Twee of drie sessies per week zijn voldoende. Je moet je kind ook de tijd geven om andere horizonten te verkennen.

Sportieve activiteiten

Sport is cruciaal om kinderen gezond te houden. Als er geen gymlessen zijn tijdens de vakantie, moet je een manier vinden om je kleintjes lichamelijk actief te houden. Hier zijn een paar ideeën.

Een glijsport

Extreme sporten zijn erg populair bij kinderen. Ze kunnen al op 3 of 4-jarige leeftijd beginnen met rolschaatsen, schaatsen en skateboarden. Deze activiteit moedigt ze ook aan om het huis uit te gaan en buiten te spelen. Bovendien kan het veel tijd kosten om deze disciplines onder de knie te krijgen. Je kleintjes zullen het dus druk hebben tijdens de vakantie.

Vechtsport

Vechtsportlessen zijn ook een uitstekend alternatief om kinderen in de zomer bezig te houden. Met deze activiteit kunnen ze werken aan hun coördinatie en uithoudingsvermogen. De populairste disciplines zijn kungfu, taekwondo, karate en yoga voor kinderen. Het is ook een geweldige kans voor je kleintjes om nieuwe vrienden te maken.

Un jeune garçon en kimono blanc et ceinture rouge. Il effectue un coup de pied sortit des arts martiaux.
Vechtsporten zijn een levensschool voor kinderen. Een gezonde en productieve activiteit

Een teamsport

Je kind laten meedoen aan een teamsport is een goede manier om te socialiseren en tegelijkertijd actief te blijven. Ze kunnen 2 tot 3 dagen per week trainen. Kies uit honkbal, basketbal, voetbal, handbal, volleybal en vele andere sporten.

Dans

Je kind dansles geven tijdens de vakantie kan een goed idee zijn. Je kunt ze laten kennismaken met dans vanaf 5 jaar. 2 of 3 sessies per week zijn perfect geschikt.

Hoe houd je je kind bezig deze zomer 2024onze conclusie

Er is geen tekort aan ideeën voor activiteiten 2024er is geen tekort aan. Maar voordat je je kinderen een activiteit oplegt, moet je hen vragen naar hun voorkeuren, de disciplines waar ze gepassioneerd over zijn en de spelletjes die ze leuk vinden. Om eentonigheid tijdens de vakantie te voorkomen, kun je het beste binnen- en buitenactiviteiten afwisselen. Je kunt ook van de gelegenheid gebruikmaken om je kleintjes in te schrijven voor educatieve workshops zoalskunst ,vechtsporten of muzieklessen.

Voor jongere kinderen van 3 tot 6 jaar raden we bezoeken aan natuurparken en pretparken aan. Binnenspelletjes zoals puzzels en bouwblokken zijn ook aan te raden. Als je kleintje erg actief is, probeer hem dan te leren rolschaatsen, skateboarden, basketballen, voetballen, dansen of honkballen.

Op luie dagen waarop je kinderen zich lijken te vervelen, stel dan voor dat ze een voorjaarsschoonmaak doen. Vraag ze bijvoorbeeld om hun oude speelgoed uit te zoeken voor een garageverkoop. Zo krijgen ze extra zakgeld om dingen te kopen die ze leuk vinden.

Tuinieren of doe-het-zelven houdt de kinderen ook bezig en versterkt jullie band. Dit zijn ook uitstekende manieren om nieuwe talenten bij je kleintjes te ontdekken.

Maar hoe zit het met jou? Wat doe jij meestal met je kinderen tijdens de schoolvakanties? Wat zijn jouw favoriete activiteiten? Deel met ons je tips om de kinderen tijdens de zomer bezig te houden.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.