Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Top 10 Pokémon het meest geliefd bij kinderen in 2024

Het is geen sinecure om een ranglijst op te stellen van de favoriete Pokémon van kinderen in 2022. Er zijn immers 8 generaties Pokémon, met in totaal 901 soorten. Het is moeilijk om er slechts 10 te kiezen. Toch hebben we geprobeerd de populairste Pokémon op een rijtje te zetten, zowel in de saga als in de videogame onze kinderen houden nog steeds van Pokémon.

Un pokemon pikachu posé à coté d'une grande pokeball sur fond blanc
Pokémons die al 8 generaties populair zijn, hebben hun deel aan fans verzameld

Dracaufeu

Na Pikachu is Shootfire ongetwijfeld de populairste Pokémon in de serie en het spel. Hij vergezelt Sacha op veel van zijn avonturen en kinderen kennen hem heel goed. In Generatie 1 verschijnt Salamèche (zijn oorspronkelijke vorm) als een van de drie starters, samen met Bulbizarre en Carapuce. Voordat hij een Firecracker wordt, evolueert hij eerst in Reptincel.

Dit is een van de krachtigste Pokémon van elke generatie. Om de fans een plezier te doen, krijgt hij zelfs een Gigamax-vorm in Pokémon Sword and Shield.

Hoewel Drake er duidelijk uitziet als een draak, is het geen draak. Het is een vlieg- en vuur-Pokémon. Zijn meest effectieve aanvallen zijn: Deflagration, Superheat, Flamethrower en Fireburst. Qua affiniteit is deze Pokémon effectief op plant-, insect- en gevechtstypen.

Kinderen waarderen zowel zijn kracht als zijn imposante, majestueuze ontwerp. Hij is zeer herkenbaar aan zijn grote vleugels en vlammende staart.

Ectoplasma

Ectoplasma is de tweede Pokémon van de eerste generatie die populair blijft bij zowel kinderen als volwassenen. Hij is te herkennen aan zijn paarse vorm en kleine glimlach. Vanwege dat laatste krijgt hij soms een beetje een slechte reputatie.

Dit is een type Pokémon dat zowel Spectre als Poison is. Spelers zijn er dol op, omdat hij veel soorten vijanden kan verslaan. Ectoplasma is verkrijgbaar in verschillende versies van het spel: blauw, rood, geel, goud, zilver, kristal, robijn, saffier, smaragd, diamant, parel en platina.

Om een Ectoplasma in het spel te krijgen, moet je of een Fantominus trainen om te evolueren in een Spectrum, of een Spectrum ruilen. De krachtigste aanvallen zijn Ball’Ombre, Cradavague, Cauchemar, Vibrobscur en Devoreve.

Ectoplasma verschijnt in verschillende afleveringen van de serie. Hij komt zelfs in meer dan 5 afleveringen voor. Kinderen kennen hem dus vrij goed. Qua zwaktes is deze Pokémon mogelijk niet effectief tegen een Spectrum, Darkness, Psy of Ground type.

Amphinobi

Deze Pokémon werd voor het eerst gezien in de Pokémon X- en Y-versie van het spel. Hij kan worden verkregen door Grenousse te kiezen als je start-Pokémon. Als je hem gebruikt, verandert hij eerst in een Croâporal voordat hij een Amphinobi wordt.

Deze Pokémon is erg beroemd om zijn Badass-vorm, maar ook en vooral om zijn buitengewone kracht, waardoor hij kon samensmelten met de held van de Sacha-serie. Het resultaat van deze samensmelting is de 6e generatie Pokémon Sachanobi. Het is een Dark en Water-type Pokémon. In de serie is hij te vinden in aflevering XY100.

Amphinobi is een van de populairste Pokémon onder spelers , ten eerste vanwege zijn indrukwekkende ontwerp en ten tweede vanwege zijn krachtige aanvallen en hoge snelheid. Hij is herkenbaar aan zijn blauwe kleur en lange, bungelende tong.

Zoals alle Pokémon heeft ook hij zijn zwakke punten. Hij is minder effectief tegen feeën-, elektrische, insecten-, planten- en gevechtspokémon.

Als blijkt dat deze Pokémon in 2022 een van de meest geliefde Pokémon van je kinderen is, geef ze dan een Pokémon Sacha Backpack met Amphinobi.

Simiabraz

Simiabraz is een van de starters die het meest geliefd is bij het grote publiek en ook bij kinderen. Hij komt voor in Pokémon Diamond en Pearl. Hij is ook weer populair dankzij de remix van het spel, die in 2021 is uitgebracht voor Nintendo Switch. Om hem te verkrijgen, kies je Ouisticram als je start-Pokémon. Hij zal evolueren in Chimpenfeu voordat hij level 36 bereikt om te transformeren in Simiabraz.

Je herkent Simiabraz aan zijn vlammende kop en zijn gevechtsklare houding. Simiabraz is een vuurbestrijdende Pokémon. Hij is zeer effectief tegen een plant-, duisternis- en insectentype. Aan de andere kant kunnen spelers moeite hebben met water-, psy-, vlucht- en grondtypes.

Simiabraz is geliefd om zijn grote snelheid en de kracht van zijn aanvallen. Qua weerstand kan hij echter beter.

Simiabraz is zo bekend omdat hij zowel in de videogame als in de serie voorkomt. Hij komt zelfs in meer dan 5 afleveringen voor.

Mew

Ondanks wat je misschien zou denken, zijn legendarische Pokémon niet per se populair bij fans van het spel en de serie. Er zijn echter uitzonderingen. Een van die uitzonderingen is Pokémon Mew.

Dit is een psy-type Pokémon. Hij is klein en meet slechts 0,4 meter. Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn roze vacht en lange, dunne staart. Je zou hem kunnen vergelijken met een kleine muis die vliegt.

In het spel wordt hij gewaardeerd om zijn basisstats, die bijna allemaal van hetzelfde niveau zijn. Een bijna perfecte balans tussen zijn hitpoints, aanvallen, verdediging en snelheid.

In de animatiefilm is het een Pokémon die bekend staat om zijn pacifisme en om de genen waaruit Mewtwo is ontstaan. Hij houdt van spelen en nieuwe dingen ontdekken.

Qua zwakte heeft hij weinig weerstand tegen Spectrum, Insect en Darkness-type Pokémon. Omdat het een legendarische Pokémon is, evolueert hij niet. Hij is beschikbaar in Pokémon Red, Blue, Yellow, Green en Pokémon GO.

Tyranocif

Tyranocif is ook een van de Pokémon die het meest geliefd is bij kinderen in 2022. Jongeren zijn er dol op vanwege zijn dinosaurusachtige ontwerp. Zijn uiterlijk straalt zelfvertrouwen en robuustheid uit. Met een Pokémon als deze in je kit voel je je snel gerustgesteld.

Dankzij zijn dikke schild is Tyranocif bestand tegen zelfs de krachtigste aanvallen. Het is moeilijk om door zijn bijna ondoordringbare verdediging heen te breken. Ondanks zijn kolossale omvang behoudt hij een zekere beweeglijkheid tijdens gevechten. Deze veelzijdigheid wordt vooral gewaardeerd in games. Vooral omdat zijn aanvallen nog steeds indrukwekkend zijn. Hij is zelfs in staat om een hele berg omver te werpen.

Deze kracht is niet verwonderlijk, aangezien Tyranocif wordt geclassificeerd als een rots- en duisternis-Pokémon. Alleen al met zijn gewicht van 202,2 kg doet hij de aarde schudden door te lopen.

Dankzij zijn ongewone vorm, groene kleur en grote stekels op zijn rug kun je hem onmogelijk met een andere Pokémon verwarren.

Deze Pokémon is populair omdat hij in verschillende versies van het spel voorkomt, waaronder goud, zilver, kristal, saffier, smaragd, diamant, parel en platina.

Mewtwo

Mewtwo is een gesynthetiseerde Pokémon. Hij dankt zijn geboorte aan de genen van Mew. Hij is echter geen partij voor Mew en is nog steeds de populairste Pokémon onder veel hardcore spelers.

Hoewel het een Psy-type Pokémon is, heeft hij een vurig karakter. Hij is impulsief en soms erg gewelddadig. Hij heeft persoonlijkheidsstoornissen door zijn gebrek aan inzicht in het leven. Bovendien heeft hij een ongeëvenaarde haat voor mensen, en vooral voor de mensen die hem gevormd hebben.

Toch is hij een personage dat in de loop van de Pokémon-films sterk is geëvolueerd. Hij heeft zich goed ontwikkeld en is tederder geworden. Daardoor is hij steeds populairder geworden bij Pokémon-fans. Bovendien is hij verkrijgbaar in verschillende versies: rood, blauw, geel, goud, zilver, kristal, robijn, saffier, x, y, zwart, wit en nog veel meer. Het is vaak de ster van merchandisingproducten zoals figuurtjes, rugzakken en kits.

Bulbizarre

Bulbizarre was een van de allereerste Pokémon-starters. Hij is herkenbaar aan zijn groene kikkervorm met een bol op zijn rug (vandaar zijn naam). Alleen al aan zijn ontwerp kun je zien dat hij een plant- en gif-type is.

Kinderen blijven in 2022 van deze Pokémon houden vanwege zijn vertederende gezicht en schattige, aaibare uiterlijk. Hij wordt ook gewaardeerd om zijn verzoenende aard. Hij heeft een hekel aan ruzies en conflicten. Daarom doet hij er alles aan om ze te vermijden of op te lossen, zodat de vrede kan worden hersteld.

Bulbizarre evolueert snel en wordt eerst Herbizarre en daarna Florizarre. Dit zijn respectievelijk Pokémon nummer 1, 2 en 3 in de pokédex.

Deze Pokémon is niet bijzonder sterk. Zijn lianen kunnen echter zware lasten dragen en hij is erg nuttig bij reddingsmissies. Als je kind graag anderen helpt, is dit de Pokémon die je naar hem of haar moet sturen. Omdat het een Pokémon van de eerste generatie is, zul je geen moeite hebben om hem als afgeleide te vinden.

Pikachu

Als het over Pokémon gaat, is het moeilijk om Pikachuniet te noemen. Hij is de trouwe metgezel van Sacha, de held van de serie. Zelfs niet-ingewijden kennen hem, want hij is bijna overal te vinden. Je zou zelfs kunnen zeggen dat hij de mascotte van de serie is.

Hij is gemakkelijk te herkennen aan zijn gele vacht, konijnenoren en bliksemschichtstaart. Zijn algemene ontwerp doet al vermoeden dat hij een Pokémon van het elektrische type is.

Deux peluches pikachu de Pokémon sur fond blanc
Pikachu heeft de harten van Pokémon-fans overal veroverd

Ondanks zijn populariteit dankzij de serie, blijft deze Pokémon matig populair in het spel. In feite wordt hij niet veel gebruikt in de teams. Het lijdt echter geen twijfel dat we hem allemaal erg schattig vinden. Jongere kinderen zijn er daarom ook dol op. Ze dragen graag een knuffel of tas met zijn afbeelding bij zich.

Pikachu is de trouwe vriend die we allemaal zouden willen hebben. Hij is vriendelijk, zorgzaam en attent, maar vergeet niet om ons met een donderslag te berispen als we kattenkwaad uithalen. Dat is de charme van deze kleine Pokémon.

Evoli

Evoli is een van de meest mysterieuze Pokémon in het spel en in de saga. Kinderen houden vooral van deze Pokémon vanwege zijn charmante ontwerp. Hij ziet eruit als een schattig vosje met een innemende uitdrukking.

Deze Pokémon kan echter veel verschillende vormen en types aannemen:

  • Aquali: watertype
  • Voltali: elektrisch type
  • Pyroli: vuurtype
  • Mentali: psy type
  • Noctali: duisternis type
  • Phyllali: plant type
  • Givrali: type ijs
  • Nymphali: Fairy type

Deze Pokémon maakt deel uit van de eerste generatie. Hij is bekend vanaf het begin van het spel in de Red en Blue versie. Hij komt ook voor in latere versies en zelfs in de nieuwste Sword and Shield.

Deze Pokémon heeft een sympathieke persoonlijkheid. Daarom is hij zo populair bij jongere spelers. Ze vinden er troost in. Bovendien brengt zijn vermogen om van vorm te veranderen de boodschap over dat je alles kunt zijn wat je maar wilt. Het is een droom die uitkomt voor jonge mensen.

De top 10 Pokémon waar kinderen in 2022 het meest van houden: onze conclusie

Une main tenant une pokeball de pokémon rouge et blanche sur fond bleu
Als je je Pokémon niet kunt kiezen, vang ze dan allemaal!

De top 10 van favoriete Pokémon van kinderen in 2022 bevat Pokémon van elke generatie. Het is misschien leuk om de “Welke Pokémon ben jij?“Ook al zijn er in de loop der jaren nieuwe soorten verschenen, de eerste generatie Pokémon blijft in de harten van de kleintjes met : Dracaufeu, Pikachu, Ectoplasma en Bulbizarre en Évoli.

Krachtige Pokémon zoals Tyranocif, Amphinobi en Simiabraz komen ook voor in het klassement. En legendarische Pokémon zoals Mew en Mewtwo zijn niet te overtreffen.Hoe zit het met jouw kind? Aan welke Pokémon geven zij de voorkeur en waarom? Vertel het ons in de comments. We horen graag van je.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.