Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Welke pokémon ben jij?

Voor kinderen is het Pokémon-universum veel meer dan een videogame of een serie die ze na schooltijd bekijken. Deze wereld speelt duidelijk een rol in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid. Elke rol in de pokémon-saga saga of in het spel heeft zijn eigen identiteit. Onze kleintjes hebben de neiging om zich met hen te identificeren. Wij kunnen je helpen om de stemmingen en het gedrag van hun Pokémon te decoderen. Zo kun je ze het beste cadeau geven voor de komende feestdagen.

5 figurines pokemon alignée sur une boite en fer. Il y a un pokemon abeille, un salamèche, un pikachu, un evoli et un pokemon rose.
Welke Pokemon ben jij echt? Laten we daar samen achter komen!

Een Pikachu

Dit is ongetwijfeld een van de populairste Pokémon die geen introductie nodig heeft in deze lijst. Zelfs de minst ingewijde zou hem moeten herkennen. Pikachu is bijna de mascotte van de serie. Dat kleine gele zakmonster dat eruitziet als een knaagdier en met bliksemschichten gooit. Ja, dezelfde die je in elke winkel vindt die merchandise verkoopt die is afgeleid van de saga en de game. Maar wat maakt hem zo speciaal?

Wil je weten of je net als Pokémon een Pikachu bent? Aan het begin van de serie was Pikachu niet erg ontvankelijk voor mensen. Simpelweg omdat hij moeite had om andere mensen te vertrouwen. Daarom was hij zo’n einzelgänger. Maar toen hij Sacha’s pogingen zag om dichter bij hem te komen, werd hij zachter en werden de twee de beste vrienden. Pikachu is het bewijs dat onze kinderen Pokémon-fans zijn

Une grande statuette à l'effigie de pikachu déguisé en stewart d'avion.
Pikachu is Sacha’s beste vriend in Pokemon

Pikachu heeft vele persoonlijkheden. Hij is achterdochtig, maar vertrouwt degenen die dat verdienen. Hij helpt graag de mensen om hem heen en mensen in nood. Maar pas op dat je hem niet van streek maakt, anders word je het doelwit van een bliksemschicht. Ze zijn zoetekauwen en eten van alles een beetje. Ze houden van frisse lucht en haten het om opgesloten te zitten.

Een Dracaufeu

Dracaufeu is na Pikachude populairste Pokémon van Sacha. Hij heeft grote vleugels waarmee hij hoog de lucht in kan vliegen en een lange, vlammende staart aan het einde. Hij is oranje van kleur en ziet eruit als een draak.

Zoals veel figuren in de serie heeft Draco een mooie persoonlijkheidsontwikkeling doorgemaakt. Aanvankelijk was hij hooghartig en gaf hij om niemand, zeker niet om degenen die hij beneden zijn stand achtte. Naarmate hij opgroeide en meer ervaring opdeed, werd zijn karakter zachter. Hij heeft meer respect voor de mensen om hem heen en is toegankelijker.

Dracaufeu is een dappere en moedige pokémon. Hij is ook erg vasthoudend. Hij moet echter een beetje gepusht worden om over zijn grenzen te gaan. Hij werkt hard om zijn omgeving trots te maken.

Hij is loyaal, laat zijn vrienden niet in de steek en doet alles voor ze. Hij zal je door dik en dun bijstaan, je pijn en verdriet delen en tegelijkertijd blij zijn met je geluk en successen.

Een Ronflex

Heb je ooit die grote blauwe Pokémon gezien die eruitziet als een teddybeer met een dikke buik? Dat is Ronflex, nog zo’n vriendje van Sacha. Sacha wilde hem eerst niet vangen, maar door een crisissituatie moest hij hem in een pokéball stoppen. Vooral om te voorkomen dat hij alle bessen in het bos zou opeten.

Zoals je hebt begrepen, is Ronflex een grote smulpaap. Behalve slapen besteedt hij de meeste tijd aan eten. Voor hem is het leven een aaneenschakeling van dutjes en maaltijden. Ondanks zijn legendarische luiheid heeft deze Pokémon een groot enthousiasme. Op cruciale momenten kun je erop rekenen dat hij de zaken omdraait.

Hij is ook erg aardig en geeft troostende knuffels. Hij droomt graag en lijkt vaak in gedachten verzonken. Tijdens deze momenten van ontspanning kijkt hij graag naar de lucht.

Een Miaouss

Miaouss is een trouwe partner van Team Rocket en is ook een Pokémon van de eerste generatie. Als zodanig wordt hij vaak gezien als een eenvoudige antagonist. Zijn karakter heeft echter meer diepgang. Hij is een van de Pokémon die kan spreken, wat ons een idee geeft van zijn intellectuele capaciteiten.

Miaouss is in feite een type Pokémon met een groot analytisch vermogen. Hij zit zelfs achter veel van de plannen van Team Rocket. Hij heeft de kwaliteiten van een leider en weet snel oplossingen voor problemen te vinden. Hij komt met de beste ideeën om de plannen van Jessie en James te perfectioneren. Hoewel hij vaak de bevelen geeft, kan hij ingrijpen als de situatie daarom vraagt.

Toch is hij snel geïrriteerd en alles kan hem van zijn stuk brengen. In zulke situaties reageert hij zijn zenuwen af op zijn naasten. Achter zijn sterke karakter gaat echter een grote gevoeligheid schuil. Zijn agressie is een wapen dat hij gebruikt om zichzelf te beschermen tegen de kwaadaardigheid van anderen.

Een Pandarbare

De Pandarbare is een Pokémon die eruitziet als een mensachtige Panda. In tegenstelling tot het dier dat wij kennen, dat er kalm en zachtaardig uitziet, komt de Pandarbare over als een strijdlustig en enigszins gewelddadig personage.

Zijn agressieve verschijning terroriseert de mensen om hem heen. Maar als je hem eenmaal leert kennen, heeft hij een heel goed hart. Hij gebruikt zijn grote kracht graag om mensen te helpen die zwakker zijn dan hijzelf en hij haat mensen die anderen naar beneden halen. Zonder het te lijken, heeft hij een nobele persoonlijkheid.

Door zijn impulsieve aard zal hij zich halsoverkop in een gevecht storten. Dit helpt de situatie niet altijd, zelfs als de bedoelingen goed zijn.

Pandarbare is zich vaak niet bewust van zijn kracht. Hij vernietigt bepaalde voorwerpen zonder dat het zijn bedoeling is. Hierdoor kan hij een beetje onhandig overkomen.

Pandarbare is ook een zeer koppige en trotse Pokémon. Hij denkt dat hij alles zelf kan, zonder hulp van anderen. Als hij ergens aan begint, doet hij dat zonder vragen te stellen.

Bulbizarre

Bulbizarre is een plant-type Pokémon. Hij ziet eruit als een kikker en draagt een bol op zijn rug. Hiermee kan hij energie opslaan. Dankzij dit vermogen kan hij enkele dagen overleven zonder te eten of te drinken.

Dankzij dit verborgen talent is Bulbizarre bedachtzaam en vooruitziend. Hij kent de grillen van de natuur en is op alles voorbereid. Dit is ook het karakter van een zuinig persoon.

Bulbizarre is verzoenend en houdt niet van conflicten. Hij ziet zijn vrienden niet graag met elkaar vechten en zal zijn best doen om tussenbeide te komen en de strijd te stoppen. Het is een Pokémon die wil dat iedereen met elkaar omgaat.

Hij heeft echter een paar fouten, waarvan zijn ongeduld de belangrijkste is. Hij houdt niet van mensen die er iets te lang over doen om een taak uit te voeren. Dit irriteert hem en maakt hem bijna prikkelbaar. Daarom vindt hij het moeilijk om met Carapuce om te gaan, die de neiging heeft om dingen niet te overhaasten.

Een Tortank

Tortank is Carapuce’s evolutie op level 36. Terwijl Carapuce zachtaardig en een beetje koortsig lijkt, geeft Tortank de indruk stoerder te zijn. De waterkanonnen in zijn grote carapax maken hem tot een echte bedreiging. Bovendien heeft hij de neiging om een gevaarlijke, nogal norse uitdrukking te dragen.

Sommige Tortanks zijn een beetje opvliegend. Ze hebben niet veel gevoel voor humor en komen erg lichtgeraakt over. Ze kunnen grapjes te serieus nemen.

Toch blijven ze emotioneel stabiel. Dankzij hun stevige omhulsel steunen Tortanks graag degenen die zwakker zijn dan zijzelf. Ze fungeren vaak als een schild waar je volledig op kunt vertrouwen. Ze hebben een sympathiek karakter, maar scheppen soms op over hun capaciteiten.

Hoewel hij er van buiten stoer uitziet, kan hij van binnen heel gevoelig zijn. Pas op dat je hem niet kwetst. Hij gaat in de aanval als hij bedreigd wordt. Tortank heeft ook een mysterieuze persoonlijkheid. Hij is niet makkelijk vast te pinnen. Je moet lang bij hem blijven om te begrijpen hoe hij werkt.

Een Evoli

Evoli is een van de meest complexe Pokémon in het spel en in de Saga. Het is ook een zeer zeldzame Pokémon, omdat het de enige Pokémon is die in meerdere vormen kan evolueren dankzij het gebruik van een specifieke steen. Zijn persoonlijkheid hangt dus af van zijn transformatie.

Une statuette du pokemon evoli devant une pokeball dans de l'herbe verte
Evoli staat voor het feit dat iedereen meerdere personages tegelijk kan hebben

Zijn ontwerp is geïnspireerd op de Dwergkeeshond. Net als de hond is Evoli trouw aan zijn vrienden, maar ook attent en zorgzaam. Hij is erg beschermend en aarzelt niet om zich in de strijd te gooien omwille van zijn trainer. Ze zijn ook erg kalm en verliezen hun kalmte niet snel. Deze beschrijvingen kunnen echter veranderen als ze evolueren in Aquali, Mentali, Noctali, Pyroli, Phyllali, Givrali, Voltali of Nymphali.

Een Leviator

Met zijn vorm van een grote zeeslang kan Leviator erg intimiderend overkomen. Over het algemeen is deze Pokémon wild van aard. Hij laat zich niet gemakkelijk benaderen en neemt meteen een aanvallende houding aan tegenover vreemden.

In het begin vertoont de Leviator een boos en woedend karakter. Hij heeft de gewoonte om iedereen aan te vallen die te dichtbij komt. Het is moeilijk om hem in deze toestand te kalmeren.

Om een Leviator te temmen, moet je heel geduldig zijn. Jaag hem niet op en maak hem niet bang. Behandel hem met vriendelijkheid. Je zult merken dat de Leviator van nature heel rustig is. Ze zijn zelfs vriendelijk en altijd bereid om hun vrienden te helpen. Toch kunnen ze moeite hebben met communiceren, waardoor anderen denken dat ze asociaal zijn. Vertrouw dus niet op je eerste indruk van hem. Je zult een tijdje moeten wachten voordat je ze echt leert kennen.

Als Leviators een moeilijke tijd doormaken, moeten ze omringd worden door hun naasten. Dit stelt ze gerust en maakt het makkelijker om verder te gaan.

Een Amphinobi

Amphinobi is een van de favoriete Pokémon van fans van de serie en het spel. Daar zijn een aantal redenen voor, afgezien van zijn nogal indrukwekkende ontwerp en coole uiterlijk. Net als de meeste water-type Pokémon is Amphinobi’s kalme houding ongeëvenaard. Het is moeilijk om zijn concentratie te doorbreken. En dat maakt hem behoorlijk formidabel.

Uit zijn kalme aard komt zijn geduld voort. Hij raakt niet snel geïrriteerd en geeft niet snel toe aan woede. Hij heeft niet de neiging om zich halsoverkop in een gevecht te storten. Bovendien heeft hij een grote intelligentie, die hij goed kan gebruiken om uit een lastige situatie te komen.

Ondanks al zijn kwaliteiten is Amphinobi nobel en bescheiden. Hij verheft zichzelf niet boven anderen en respecteert zijn medemens. Hij is ook heel aardig voor de mensen om hem heen. Hij staat klaar om je aan te moedigen en te steunen in moeilijke tijden. Net als Sacha is hij één met jou en geeft hij je de kracht om overal doorheen te komen.

Welke Pokémon ben jij: onze persoonlijkheidsbeoordeling

De wondere wereld van Pokémon zit nog vol mysteries. Elk van de 901 geregistreerde soorten heeft zijn eigen persoonlijkheid en een karakter dat hen onderscheidt van de rest. Sommige zijn kalm en majestueus, andere een beetje ruig en onstuimig. Maar als het erop aankomt, is geen van hen echt slecht en hebben ze allemaal een nobele kant.

Une enseigne Pokemon a Osaka au Japon.
Pokemon is een fictiewerk van Satoshi Tajiri met denkbeeldige wezens

Je kunt hebberig en lui zijn zoals Ronflex, maar heel enthousiast als het nodig is. Je kunt ook zijn zoals de strijdlustige Pandarbare, maar bezorgd om de zwakkeren, of gewoon het leven nemen zoals het komt, zoals de Carapuce.

Onthoud dat elke Pokémon uniek is, net als elk mens. Er is een top 10 van meest geliefde Pokémon. Je kunt dus twee of zelfs drie Pokémon tegelijk zijn, of een wisselende stemming hebben, een beetje zoals een Evoli die van aard verandert afhankelijk van omstandigheden en factoren.

Maar hoe zit het met jou? Welke Pokémon past bij jouw persoonlijkheid? Met welke Pokémon identificeer jij je? Je kunt ons er alles over vertellen in de comments.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.