Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Tips voor het ontwerpen van een kleine kinderslaapkamer

Het hebben van een kleine kinderslaapkamer kan als een voordeel worden gezien. Hoewel grote ruimtes je meer ruimte geven bij het inrichten, kunnen ze soms moeilijk in te vullen zijn. Met een kleine kamer heb je dit probleem niet. Sterker nog, ze zullen warmer en menselijker aanvoelen.

Door de meubels en decoratieve accessoires slim te rangschikken, kun je een ruimte creëren waarin het prettig wonen is. Er zijn maar een paar kleine aanpassingen nodig. Ontdek hier onze interieurtips.

Pouf jaune, chaise grise et lit à barreaux à l'intérieur d'une chambre d'enfant colorée avec affiche et décorations au mur
Een kinderkamer inrichten en decoreren is op zich eenvoudig genoeg

Speel met muurkleuren

Om een ruimte een grotere uitstraling te geven, kies je de verf die je op de muren aanbrengt met zorg. In een kleine kinderslaapkamer zijn pasteltinten aan te raden. Deze truc zal de kamer opfleuren, zelfs als er niet veel zonlicht binnenkomt. Trendy kleuren voor dit doel zijn

 • Pastelblauw
 • Pastelroze
 • Gebroken wit
 • Beige
 • Pastelgeel
 • Pastel groen

Als deze kleuren een beetje te saai lijken, zijn er andere, modernere alternatieven. De kleur terracotta is bijvoorbeeld erg in de mode. Het is een veelzijdige kleur die originaliteit toevoegt aan je interieur. Als de slaapkamer van je kleintje goed verlicht is, kun je een combinatie van grijs en wit proberen. De zachtheid van oker zal de kamer opfleuren.

Onze volgende tip is om verfzones in dekamer te creëren. Zo kun je de leeshoek, het slaapgedeelte, de bibliotheek, de speelhoek of de studeerkamer afbakenen. Het resultaat is een uitvergroot effect. Als je niet goed bent in het tekenen van patronen, kies dan voor mooi behang. Dieren-, safari- en natuurthema’s zijn erg populair bij kleintjes en helpen ook om een zen-achtige omgeving te creëren.

Opbergruimte optimaliseren

Opbergruimte is ongetwijfeld de grootste uitdaging bij het inrichten van een kleine kinderslaapkamer. Om deze ruimte optimaal te benutten, zijn rekken en opbergmeubels essentieel. Om de verschillende rommeltjes van je kleintjes te verbergen, raden we kleine houten of rotan sokkels aan. Deze houden de spullen van je kleintjes netjes georganiseerd. Ze zullen er gemakkelijk hun weg kunnen vinden, en jij ook.

Une armoire en bois avec le dernier tiroir ouvert et des vêtements en désordre en ressortent. à coté il y a une peluche pour enfant blanche et jaune.
Opbergruimte is een essentieel onderdeel van de kinderkamer

Benut de muren optimaal om centimeters op de vloer te besparen. De industriële stijl voelt zich helemaal thuis in de kinderkamers van nu. Maak bijvoorbeeld planken met een mix van metaal en hout. Je kunt ook een kleedkamer op deze manier inrichten.

Ongebruikte lakens, dekbedden en kussens kunnen worden opgeborgen in rotan manden. Speelgoed en andere spullen zoals boeken en kleding kunnen ook in dit accessoire worden opgeborgen. Er zijn vooral hangende modellen die je zoveel mogelijk ruimte besparen. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren die passen bij het thema van de kamer.

Om de spullen van je kinderen slim op te bergen, raden we de opbergbank aan. Dit meubel doet niet alleen dienst als lade, maar ook als zitplaats. Voeg een paar kussens en een plaid toe en je hebt een echt cocooning hoekje.

Benut vensterbanken optimaal

Het optimaal benutten van vensterbanken is een van de beste manieren om een kleine ruimte te optimaliseren. Er zijn verschillende manieren om ze te gebruiken in een kinderkamer. Ze kunnen ook worden gebruikt als boekenkast. Met dit alternatief hoef je geen plank op de vloer te maken voor de boeken van je kleintjes.

Je kunt deze ruimte ook gebruiken voor vaasplanten of plastic bloempotten. Dit natuurlijke tintje voegt een ontspannen sfeer toe aan de ruimte.

Vensterbanken kunnen ook worden gebruikt om decoratieve voorwerpen zoals lantaarns, knuffels, horloges, fotolijstjes en schilderijen op te zetten. Zo blijft de kamer ondanks het gebrek aan ruimte toch stijlvol.

Als de slaapkamer van je kleintje een groot raam heeft, kun je van de gelegenheid gebruikmaken om een bankje te maken. Dit zorgt voor extra zitplaatsen in de kamer. Maak het gezellig door een paar kussens toe te voegen. In dezelfde geest kun je ook een klein bureau maken. Zo heb je niet nog een meubelstuk nodig.

De vensterbank kan ook worden gebruikt als hoofdeinde. Zet er de wekker of het nachtlampje van je jongen of meisje op. Zo hoef je niet te investeren in een nachtkastje, dat de kamer alleen maar overbelast.

Slaapruimte optimaliseren

In een kleine kinderkamer is het bed het meubelstuk dat de meeste ruimte inneemt. Maar we hebben een paar tips om het bed minder ruimte te laten innemen. Hier zijn een paar alternatieven die we aanraden:

 • Het mezzaninebed: deze oplossing houdt de kinderen niet alleen bezig door een hutachtige ruimte te creëren, maar bespaart ook vloerruimte. Deze optie is echter alleen haalbaar als je een hoog plafond hebt. Onder dit type meubilair kun je verschillende soortenruimtescreëren, zoals een kantoor, een speelruimte, een bibliotheek of een kleedkamer.
 • Het loftbed: dit alternatief biedt dezelfde mogelijkhedenals het mezzanine bed. Het werkt echter goed in een kamer met een iets lager plafond. Dit type meubel is niet per se heel hoog. Als je twee kinderen hebt, kun je met deze optie een tweede bed verbergen onder het eerste. Dit bespaart ruimte als de kleintjes niet slapen. Met een hoog bed kan je opbergruimte creëren onder de basis. Dit kunnen open of gesloten planken of lades zijn.
 • Het stapelbed: dit is een klassieker als je meerdere kinderen in een kleine slaapkamer wilt plaatsen. Je kunt tot drie niveaus hebben, afhankelijk van je behoeften en de hoogte van je plafond. Er zijn tegenwoordig verschillende modellen op de markt. De meest praktische hebben een trap die dienst doet als lade. Sommige hebben planken tussen de twee bedden. Zo heb je extra ruimte om de spullen van je kleintjes op te bergen.
Deux enfants en pyjama sourient en lisant un livre assis sur le lit du haut de leur lit superposé gris.
Een stapelbed is essentieel als het gaat om het optimaliseren van de ruimte in een kinderkamer

Verlichting in een kleine kinderslaapkamer

Een kinderkamer verlichten is geen sinecure. Vergeet grote staande lantaarns. Die maken deruimte alleen maar rommeliger en belemmeren de bewegingen van je kleintjes. Vermijd ook grote, opvallende kroonluchters. Ze geven een rommelige indruk in de kamer, vooral als je een laag plafond hebt.

In een kleine kamer raden we in plaats daarvan plafondlampen aan. Ze zijn discreet en hebben het voordeel dat ze het licht gelijkmatig door de kamer verspreiden. Er zijn veel verschillende modellen op de markt en je kunt verschillende ontwerpen kiezen voor je kind.

Voor extra verlichting kun je kiezen voor kleine bedlampjes. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Sommige kunnen op een standaard worden geplaatst. Als je kind een nachtkastje heeft, kun je deze oplossing gebruiken. Maar als dat niet mogelijk is, gebruik dan nachtlampjes aan de muur. Installeer ze aan weerszijden van het bed, zodat je kleintje de schakelaars gemakkelijk kan bereiken.

Je kunt ook wandlampjes onder de tussenverdieping van je kleintje plaatsen om zijn bureau te verlichten. LED-lampjes op de planken van de boekenkast geven de ruimte een prachtig decoratieftintje.

Slingers van lampjes om aan de muur te hangen zullen een zekere zachtheid toevoegen aan de sfeer van de kamer. Bovendien kun je de initialen van je kind op dit soort producten schrijven. Het is een geweldige manier om een vleugje personalisatie toe te voegen.

Voetenbankjes: een praktische decoratieve toets

Je kunt nooit genoeg zitplaatsen hebben, zelfs niet in een kleine kinderkamer, vooral niet als je kind nog een baby is. Je moet gaan zitten om hem te wiegen, zijn flesje te geven of een verhaaltje voor te lezen. Investeren in een poef is dan een uitstekend alternatief.

Une jeune fille au t shirt rose tiens un ours en peluche marron elle est assise sur un pouf rouge en face d'une dame qui tient un questionnaire. Ils sont dans une chambre d'enfant
Een poef biedt comfort zowel wanneer je je ontspant als wanneer je je concentreert (huiswerk maken, enz.)

Er zijn tegenwoordig verschillende categorieën op de markt. Ze omvatten

 • De poefbank: deze is redelijk groot en er kan zelfs een volwassene op zitten. Dit type wordt aanbevolen vanwege het comfort dat het biedt. Je kindkan er zelfs een goede nachtrust op hebben. Een product als dit zal gemakkelijk zijn plaats vinden in de leeshoek van je kleintje.
 • Voetenbankjes in de vorm van een dier: deze modellen worden gewaardeerd om hunongewoneontwerp. Ze zijn niet alleen praktisch, maar geven elke kamer ook een decoratief tintje.
 • De opbergpoef: kinderen kunnen hierop zitten en hun speelgoed en andere spullen zoals boeken, kleren enzovoort opbergen.
 • Voetenbankjes in de vorm van een ezel of pony: deze modellen dienen als zitplaats en speelgoed voor kinderen. Ze zullen er graag op rijden terwijl ze cowboys of indiaantjes spelen. Ze zullen een grote hit zijn bij zowel jongens als meisjes. Bovendien hoef je niet te investeren in een hobbelpaard dat te veel ruimte inneemt.

De verschillende decoratieve accessoires

Zoals je kunt zien, draait het in een kinderkamer allemaal om het opbergsysteem. Om genoegvloerruimte te hebben, zijn luchtige decoraties aan te raden. Hier zijn een paar accessoires die je misschien handig vindt:

 • Muurhaken: hiermee kunnen je kinderen hun hoeden, sjaals, jassen of paraplu’s ophangen. Ze helpen ook om de kleedkamer vrij van rommel te houden.
 • Hangmanden: hierin kun je kleine spullen opbergen zoals sieraden, kammen, parfumflesjes en alle andere dingen die je kleintjes bij de hand willen hebben.
 • Wandspiegel: Als je geen kaptafel hebt, kun je een wandspiegel installeren in de slaapkamer van je kleintje. Zo kunnen ze zichzelf in de spiegel bekijken voordat ze naar school vertrekken.
 • Een dromenvanger: Als je van de bohemian stijl houdt, is het ophangen van een dromenvanger boven het bed van je kind een mooie decoratie. Het is ook een stijlvolle, ruimtebesparende muurhanger.
 • De tipi: Als je kind een tipi in de slaapkamer wil, maar ruimtegebrek dit onmogelijk maakt, kun je kiezen voor een hoofdeinde of een hangende tipi. Omdat deze modellen over het bed van je kleintje hangen, nemen ze niet veel ruimte in beslag in de kamer. Er is ook een opvouwbare tipi die je kleintje naar believen kan uitvouwen en opbergen.
 • Wekker: Dit praktische accessoire zorgt ervoor dat je kind altijd op tijd op school is. Over het algemeen zijn deze artikelen klein genoeg om gemakkelijk in de slaapkamer te passen. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment dat past bij verschillende decoratiestijlen.

Een kleine kinderslaapkamer inrichten: onze samenvatting

Een kleine baby- ofkinderslaapkamer is goed ontworpen als hij functioneel is, er mooi uitziet en een bron van welzijn is. Om dit te bereiken moet je de voorkeur geven aan praktisch meubilair om zoveel mogelijk ruimte te besparen. Door te kiezen voor twee-in-één meubelen voorkom je rommel. Een stoel kan bijvoorbeeld dienst doen als opbergmeubel. Je kunt ook kiezen voor een hangend bed zodat je meer vloerruimte hebt.

Maak vervolgens optimaal gebruik van de muren in de kamer zonder ze te overbelasten. Hang planken van verschillende vormen op (vierkant, rechthoek, driehoek) om een originele decoratievetoets toe te voegen.

Elke hoek van de kamer kan gedecoreerd worden. Zie geen enkel detail over het hoofd. Je kunt hoekplanken installeren voor extra opbergruimte zonder deruimte op te vullen. Vensterbanken kunnen worden gebruikt om decoratieve voorwerpen in op te bergen of om een bureau of boekenkast van te maken. Als je de ruimte hebt, ontdek dan hoe je een kinderspeelkamer maken.

Je kunt ook een optische illusie creëren door te spelen met de kleuren van de muren. Met verfzones kun je de verschillende delen van de slaapkamer afbakenen en er een op zichzelf staande ruimte van maken. Kies voor lichte kleuren om een mooi lichteffect te creëren. Je kunt hetzelfde doen in het hele huis.

Hebben onze ideeën je geholpen? Hoe heb jij de slaapkamer van je kind ingericht? We horen het graag van je in het commentaarveld.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.