Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Onze cadeau-ideeën voor een kind van 6 tot 10 jaar

Jongens en meisjes tussen 6 en 10 jaar hebben al een sterke persoonlijkheid. Hen het ideale cadeau geven voor de feestdagen (Kerstmis, verjaardag of een andere gelegenheid) kan daarom een echte uitdaging worden. De eerste stap om ze niet teleur te stellen is onderzoek doen naar hun voorkeuren en natuurlijk naar de laatste trends in speelgoed.

Als je geen tijd hebt om alle verschillende mogelijkheden door te nemen, hebben we een lijst samengesteld met cadeau-ideeën voor je kleintjes. Profiteer nu van onze tips om van elke speciale gelegenheid een onvergetelijke te maken.

3 paquets cadeaux gris et marrons, entourés de rubans cadeaux posés sur un parquet de bois marron avec un ciseau et une branche de sapin en arrière plan
Onze cadeau-ideeën zullen kinderen blij maken deze feestdagen

Een legpuzzel

Puzzels zijn niet alleen speelgoed om je kinderen in hun vrije tijd bezig te houden. Ze helpen ook hun intellectuele vaardigheden te ontwikkelen. Ze kunnen hen ook helpen om nieuwe kennis op te nemen. Dit is bijvoorbeeld het geval met de houten puzzel voor kinderen om het menselijk lichaam te beschilderen. Met dit artikel kun je de nieuwsgierigheid van je kleintjes prikkelen en ze tegelijkertijd leren over de verschillende functies van ons lichaam.

Un petit enfant de 5 ou 6 ans avec des cheveux roux et des yeux bleus. Il est couché par terre et joue avec un puzzle coloré sur fond blanc
De puzzel is een ideaal cadeau-idee om de hersenen van jonge kinderen te stimuleren

Als je kleintjes op zoek zijn naar meer uitdaging, kun je ze puzzels aanbieden zoals:

 • Een houten tangram
 • Een zeshoekige puzzel
 • Een kubusdoolhof
 • Een 3D puzzel

Deze bordspellen zijn ideaal om een sterke band op te bouwen tussen jou en je kinderen. Zelfs als ze de puzzels zelf kunnen oplossen, kun je ze nog steeds helpen. Deze interactie versterkt jullie relatie. En je kleintjes kunnen hetzelfde doen met hun vriendjes.

Let bij het kiezen van een model op de gebruikte materialen. Houten puzzels zijn het beste vanwege hun duurzaamheid. Plastic puzzels zijn ook erg stevig. Karton is het laatste redmiddel. Kies in dit geval stukjes met een gemiddelde dikte van 2,2 mm.

Een bouwpakket

Constructiespeelgoed wordt meestal gekozen voor jonge kinderen, maar er is ook complexer speelgoed voor kinderen van 6 tot 10 jaar. Dit speelgoed is een ideaal cadeau voor de meest creatieve jongens en meisjes. Ze kunnen de bouwwerken die ze in gedachten hebben materialiseren en nieuwe talenten en misschien zelfs een passie ontwikkelen.

Jeune enfant blond jouant avec des blocs de jouets de construction colorés. le Petit garçon est assis par terre à la maison
Bouwspeelgoed helpt kinderen hun coördinatievaardigheden te ontwikkelen

Bouwspellen vereisen coördinatie en denkvermogen. Daarom zijn ze een geweldige manier om de verschillende vaardigheden van je kinderen te ontwikkelen en tegelijkertijd plezier te hebben. En als architectuur je kleintje aanspreekt, zal dit cadeau zeker in de smaak vallen.

Wat de keuze betreft, heb je een aantal opties:

 • Kubussen
 • Gekleurde houten blokken
 • Houten bouwblokken

De nieuwste generatie constructiespeelgoed omvat Transformer-robots. Dit speelgoed is er in twee vormen: een auto en een robot. Je kleintje zal met plezier ontdekken hoe de stukjes in elkaar passen om de gewenste versie te maken. Deze modellen zijn ook ideaal voor fans van films en rollenspellen.

Als het op ontwerpmaterialen aankomt, raden we hout en plastic aan. Ze zijn allebei robuust en veilig voor je kleintjes.

Een kaartspel

Kaartspellen zijn een van de favoriete gezelschapsspellen van kinderen. Ze zijn een geweldige manier om samen tijd door te brengen. Als je de meeste tijd thuis bent, houden kaartspellen jou en je gezin bezig. Bovendien zijn de meeste van deze spellen ontworpen om een gevoel voor strategie te ontwikkelen. Het is een geweldige manier om je kleintjes aan het denken te zetten terwijl ze plezier hebben.

Als je kleintje moeite heeft om vrienden te maken op school, kan hij/zij een spelletje spelen met zijn/haar klasgenootjes als een natuurlijke manier om een band op te bouwen.

Poppen en beeldjes

Poppen en beeldjes zijn ideale kerstcadeaus voor zowel jongens als meisjes. Dit speelgoed helpt de verbeelding en creativiteit van je kinderen te ontwikkelen. Met verschillende personages kunnen ze avonturen en verschillende scenario’s bedenken. Ze zullen ook hun taalvaardigheid ontwikkelen.

Als je niet zeker weet welk model je moet kiezen, vraag dan aan je kleintje wat hij of zij leuk vindt. Ze zullen het vast leuk vinden om replica’s van hun favoriete striphelden te krijgen.

Jeune fille avec un t shirt rose et des cheveux noir. Elle est assise à terre sur un sol de parquet et joue avec 2 poupées barbies 1 blonde et 1 brune. Il y a aussi un coffret d'accessoires de poupée ouvert à terre
Als je een kind poppen cadeau doet, zorg je voor een gezonde ontwikkeling van hun creativiteit

Let bij de keuze op de kwaliteit van het speelgoed. De gebruikte materialen moeten veilig zijn en mogen geen gezondheidsrisico’s inhouden. Om je kinderen meer speelruimte te geven, kies je bovendien voor producten met gewrichten. Zo kun je verschillende bewegingen nabootsen.

Tussen de modellen op de markt vind je kits. Deze zijn interessant omdat ze een goede prijs bieden voor de verschillende onderdelen in dezelfde set. Bij een pop krijg je bijvoorbeeld een zuigfles, schone kleren, een kinderwagen, een teddybeer enzovoort.

Sommige versies hebben functies zoals water drinken of plassen. Zo krijgt je kleine meid het gevoel dat ze echt voor een baby zorgt.

Een cd-speler

Heeft je kind een passie voor muziek? Dan is een draagbare cd-speler misschien iets voor jou. Met deze gadget kunnen ze overal naar hun favoriete albums luisteren: in de speeltuin, in de auto, in hun slaapkamer of zelfs op vakantie.

Het is perfect voor jongens en meisjes van 6 tot 10 jaar. Zorg er wel voor dat je een model kiest dat gemakkelijk te bedienen is. Zorg ervoor dat de gebruiksaanwijzing gemakkelijk te begrijpen is. Een digitaal display kan een grote hulp zijn als je wilt weten welk nummer wordt afgespeeld en hoeveel minuten het nummer duurt.

Kies lichtgewicht modellen die niet veel ruimte innemen in je schooltas. Controleer ook welke formaten het product ondersteunt: CD-RM, CD, MP3, WNA, CD-R, MPS of CD-DA.

De stroomvoorziening is een ander punt dat je niet over het hoofd mag zien. Sommige modellen werken op batterijen, terwijl andere op batterijen werken. Er zijn draagbare CD-spelers die aangesloten kunnen worden op een USB-kabel. Deze besparen energie als je kinderen niet op stap zijn.

Een walkietalkie

Heb je geen cadeau-ideeën meer deze kerst? Wat dacht je van een walkietalkie ? Dit speelaccessoire zal zowel jongens als meisjes aanspreken. Met dit item kunnen je kinderen over lange afstanden met elkaar communiceren. Ze kunnen ook scenario’s maken waarin ze undercover spionnen spelen. Deze kleine gadgets zijn geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Om het beste model te kiezen, moet je rekening houden met de volgende punten:

 • Het bereik van het apparaat: Om je kleintjes over een groter gebied te laten spelen, kies je voor modellen met een groot bereik.
 • Autonomie: Om je kinderen langer bezig te houden, is het ideaal om te kiezen voor een product dat meerdere uren gebruikt kan worden.
 • Design: Houd qua uiterlijk rekening met de smaak en leeftijd van je kinderen. Sobere modellen zijn beter geschikt voor oudere kinderen, terwijl kleurrijkere items met ongewone ontwerpen meer geschikt zijn voor jongere kinderen. Toch is het ook een goed idee om een model te kiezen dat gemakkelijk vast te pakken is. Zo voorkom je allerlei ongelukken.
 • Ingebouwde functies: Er zijn verschillende soorten portofoons voor kinderen. Er zijn bijvoorbeeld portofoons met camera op de markt. Hiermee kunnen je kleintjes praten, filmen en foto’s maken van de mensen om hen heen.

Rolschaatsen

Kinderen tussen 6 en 10 jaar barsten van de energie. Vaak vinden ze het moeilijk om hun overtollige energie kwijt te raken, wat leidt tot frustratie en misschien zelfs slaapproblemen. Om ze te helpen hun energie kwijt te raken, gaat er niets boven lichamelijke activiteit. Skeelers zijn een geweldig cadeau-idee.

Kinderen vanaf 3 jaar kunnen al kennismaken met deze sport. Beginners beginnen met skates met vier wielen. Deze zijn ideaal om te leren balanceren voordat je aan rolschaatsen begint.

Qua design kun je kiezen tussen klassieke modellen en modellen met LED-lampjes. Deze laatste voegen een vleugje disco toe aan het accessoire en geven je kind een stijlvolle look.

Un jeune enfant qui fait du roller en ville. Il porte une paire de rollers, un casque, un jeans bleu et un t shirt rayés de couleurs. En arrière plan on voit un autre enfant qui fait de la trottinette
Als je je kind rolschaatsen geeft, kun je er zeker van zijn dat het regelmatig gaat bewegen

Let bij het kiezen vooral op de schoenmaat. Precisie is essentieel. Als de rolschaatsen te groot zijn, zijn ze moeilijk onder controle te houden. Kies in het ergste geval voor een maat groter dan die van je kind.

Het is ook een goed idee om te kiezen voor een complete rolschaatsset. Dit omvat rolschaatsen, kniebeschermers, elleboogbeschermers, een helm en zelfs een draagtas. En dat alles voor een schappelijkere prijs dan wanneer je alles apart zou kopen.

Een kaptafel

Tussen 6 en 10 jaar worden kleine meisjes flirteriger. Ze gebruiken de schoonheidsproducten van hun moeders om er wat meer als hen uit te zien. Om hen te steunen in deze nieuwe zelfontdekking, waarom geef je hen geen kaptafel met spiegel ?

Dit meubelstuk zal niet alleen de kinderkamer van je prinses verfraaien, het zal haar ook in staat stellen om elke ochtend haar eigen haar te doen.

Wat het ontwerp betreft, is de keuze aan jou. Sommige modellen worden geleverd met LED-verlichting en een reeks schoonheidsaccessoires zoals:

 • Een make-up palet
 • Een hoofdband
 • Haarelastiekjes
 • Een stoel en parfumdoosjes
 • Lippenstift
 • Haardroger
 • Stijltang
 • Kammen

Het aantal items in een kaptafel varieert per model. Geef de voorkeur aan items met een stoel om op te zitten om te voorkomen dat je er een apart moet kopen.

Een tipi

Tipi’s zijn kleine overdekte tenten die meestal worden gebruikt als decor voor een kinderkamer. Kinderen kunnen ze gebruiken als speelplaats waar ze hun fantasie de vrije loop kunnen laten. Ze zijn een geweldig cadeau voor zowel jongens als meisjes. Kies gewoon de juiste kleuren.

Indiaanse tipi’s voor kinderen zijn bijvoorbeeld uniseks. Met zo’n bouwwerk kunnen je kleintjes doen alsof ze roodhuiden zijn, met veren in hun haar en een strik in hun hand.

Als je kleintjes een zwak hebben voor circussen, zijn er ook circusachtige versies op de markt.

Een muziekinstrument

Als je je kind met kerst een muziekinstrument geeft, kan het daar heel blij mee zijn. Bovendien is het heel goed om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met muziek. Als het hun eerste instrument is, raden onderwijsprofessionals de piano aan. Het is gemakkelijk te leren en vereist niet veel fysieke coördinatie. Je kunt kiezen tussen een elektrische piano en een elektronische piano met microfoon.

Voor kinderen die al een zekere basiskennis hebben of die streng zijn, kun je kiezen voor de gitaar. Ook hier kun je kiezen tussen een akoestische of elektrische gitaar.

Welk cadeau voor een kind van 6 tot 10 jaar: onze conclusie

Naast een adventskalender om jezelf op te trakteren, is speelgoed een onmisbaar cadeau voor kinderen tijdens de feestdagen. Er zijn tal van cadeaus om uit te kiezen, waaronder bordspellen, speelgoed voor persoonlijke ontwikkeling en sportartikelen. Je kunt ook kiezen voor een muziekinstrument zoals een piano of gitaar vanaf 6 jaar.

Als je kleintjes van fysieke activiteiten houden, kun je ze accessoires zoals skeelers geven om hun passie te koesteren. Houd voordat je een cadeau koopt altijd rekening met de verschillende interesses van je kleintjes. Tipi’s en kappers zullen bijvoorbeeld populair zijn bij kleine meisjes. Om je te helpen kun je je kleintjes vragen een brief aan de Kerstman te schrijven.

Wat vind je van onze lijst met cadeaus voor dit jaar ? Heb je al ideeën voor kerst die je kleintjes leuk zouden vinden? Wat zijn jouw favorieten uit onze selectie? We horen het graag van je in het commentaarveld.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.