Mijn Mandje

NEDERLANDSE KLANTENSERVICE 🇳🇱

–10% NU MET DE CODE RDM10

4,8/5 MEDEDELINGEN AAN KLANTEN ★★★★★

Onze 10 beste educatieve speelgoedartikelen voor kinderen van 3 tot 6 jaar

Er zijn zoveel verschillende modellen op de markt dat je gemakkelijk verdwaalt bij het kiezen van educatief speelgoed voor je kind. Om je te helpen bij je zoektocht, hebben we een selectie gemaakt van spellen die je 3 tot 6-jarige leuk zou kunnen vinden, omdat ze net beginnen met het ontwikkelen van hun cognitieve vaardigheden.

des jouets pour enfant de toutes les coulers vue d'en haut
Van klassiek speelgoed tot de meest geavanceerde, hier is onze top 10!

Kleine experimentele microscoop voor kinderen

Un jeune garçon aux cheveux noirs qui joue avec un microscope en jouet jaune et vert
De experimentele microscoop zal ontluikende onderzoekers onthullen

Dit is een origineel cadeau om je kleintje te geven voor de feestdagen of op hun verjaardag: een experimentele microscoop. Omdat kinderen van jongs af aan nieuwsgierig zijn naar ontdekkingen, zal dit speelgoed hun nieuwsgierigheid en wetenschappelijke geest zeker stimuleren.

Het is een monoculair model dat volledig van plastic is gemaakt. Desondanks zijn de onderdelen ontworpen om de soms ruwe behandeling door je peuter te weerstaan. In de transparante houder kan hij allerlei voorwerpen stoppen, van kleine dieren zoals insecten tot mineralen en planten, die hij door het vergrootglas wil bekijken.

Omdat deze microscoop is ontworpen voor peuters, is hij eenvoudig en makkelijk te hanteren. Dankzij de minimalistische afmetingen is hij gemakkelijk mee te nemen als je kind besluit om buitenshuis, in de tuin of in de natuur experimenten uit te voeren. Hoewel dit model niet kan worden gedemonteerd, kan je kleintje hem gemakkelijk in zijn tas stoppen als hij op pad gaat.

Digitale bouwset

Un jeu de bois constitué de chiffres en bois assemblés pour faire une construction
De digitale bouwset is perfect om het vormen- en ruimtebesef van je kind te ontwikkelen

Deze bouwset zal zeker de verbeelding en het gevoel voor creatie van je kind aanscherpen. Met zijn digitale stijl is het ook een geweldige manier om je kleintje kennis te laten maken met de wereld van getallen. Bij aankoop kun je kiezen voor een pakket met 10 of 20 stukken, afhankelijk van je voorkeuren en het niveau van je kleintje.

Met dit leuke spel kun je je kleintje gemakkelijk leren tellen van 1 tot 10. Elk van de blokken heeft stippen die de waarde van het getal en de manier waarop het in het Engels wordt geschreven weergeven. Dit is ook handig voor ouders die hun peuters kennis willen laten maken met het Engels. Tegelijkertijd kan dit model met een beetje vindingrijkheid ook worden gebruikt om personages te maken.

Om de zintuiglijke ervaring van je kind te verbeteren, hebben de fabrikanten hout gekozen voor het ontwerp van dit speelgoed. Dit geeft het een aantrekkelijk ontwerp en een stevige structuur die niet snel kapot zal gaan.

Beschilderbare houten lichaamspuzzel voor kinderen

Une planchette de bois pour enfant ou est dessiné un corps humains et les organes associés
De puzzel van het menselijk lichaam is perfect om de menselijke anatomie uit te leggen aan onze peuters

Waarom geef je je kind niet deze puzzel over de werking van het menselijk lichaam in de sectie spelletjes die het gevoel voor logica en kennis aanwakkeren? De puzzel bevat stukjes die in gleuven passen die verschillende organen voorstellen, zoals de hersenen, de darmen, het hart en de longen. De stukjes kunnen ook worden beschilderd met speciale verf of kleurpotloden.

Voor een kleine jongen kun je het mannenmodel gebruiken, terwijl voor een klein meisje de vrouwenversie geschikt kan zijn. Met dit spel kan je peuter geleidelijk de anatomie van het menselijk lichaam ontdekken. Hij zal veel plezier beleven aan het weer in elkaar zetten van de organen.

Dit speelgoed is volledig gemaakt van kwaliteitshout. Het is dus milieuvriendelijk en niet giftig voor de gezondheid van je peuters, vooral als ze de neiging hebben om dingen in hun mond te stoppen.

Houten grafisch leerbord

Une planchette de bois avec des élastiques de couleurs bleu rouge et vert. Les élastiques sont tendus pour former des signes. Il y a un paquet de carte avec des signes à reproduire
Cognitieve ontwikkeling komt goed op gang met dit leerplankje

Het ontwikkelen van ruimtelijke cognitieve vaardigheden is een van de vele voordelen van leerplankspellen. Speelborden zijn momenteel een van de populairste methoden die ouders gebruiken om de zintuigen en motoriek van peuters te stimuleren, evenals hun verbeelding. Laat je kinderen daarom kennismaken met dit model uit onze selectie, waarmee ze individueel of in groepjes kunnen spelen. Je kunt ook het hele gezin uitdagen met dit spel.

Het is een sfeervol houten spel met een rubberen rand om ongemak bij het hanteren te voorkomen. Het wordt geleverd met een reeks kleurrijke, aantrekkelijke elastiekjes om je te helpen de vormen op het bord te maken. Er worden ook kaarten meegeleverd om het geheugen van de spelers aan te scherpen. Op de kaarten staan tekeningen en geometrische vormen die je op het bord kunt maken. De regels zijn relatief eenvoudig en voor iedereen te begrijpen.

Handmatige klokpuzzel voor kinderen

Un puzzle horloge jaune pour enfant avec la flèche des heures en rouge et la flèche des minutes en vert
De klokpuzzel combineert zakelijkheid met plezier door je te leren de tijd te vertellen terwijl je plezier hebt

Voor kleintjes die nog niet geïnteresseerd zijn in ingewikkelde bordspellen, begin met relatief eenvoudig speelgoed dat leuk is om mee te spelen. Deze handmatige klokpuzzel is een goed alternatief. Dankzij de vorm en de kleurrijke onderdelen zal het de nieuwsgierigheid van je peuter wekken en zijn fijne motoriek verder ontwikkelen. Dit speelgoed zal hem helpen zijn dagelijkse bewegingen te beheersen door de stukjes om te draaien, vast te pakken en in elkaar te zetten. Dit model bevat ook cijfers om getallen te leren en de tijd op een klok te vertellen. Leren klokkijken was nog nooit zo leuk!

Deze puzzel bevat ongeveer tien stukjes, dus je kleintje zal niet ontmoedigd raken door de ervaring. Bovendien zijn de onderdelen gemaakt van EVA-schuim, dat milieuvriendelijk en 100% recyclebaar is, dus er is geen gevaar voor de gezondheid van je kleintje.

Elektrische kindergitaar met cartoonmotief

Deux guitares électriques pour enfant avec des dessins d'éléphants dessus et les touches de plusieurs couleurs.
Elektrische kindergitaren zijn favoriet bij creatieve kinderen!

Waarom laat je je kind niet al op jonge leeftijd kennismaken met muziek? Vergeet eenvoudige strategiespelletjes en geef ze deze gitaar om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Dit instrument helpt ze hun concentratie, behendigheid en geheugen te verbeteren.

Hoewel dit model nog geen snaren heeft zoals die ontworpen zijn voor oudere kinderen, zal dat je peuter er niet van weerhouden om zijn muziek te spelen. Er zitten knoppen op de handgrepen die melodietjes sturen als je erop drukt. Je kind kan volgen en luisteren naar een tiental instrumentale composities. Hij is verkrijgbaar in groen of oranje, afhankelijk van de lievelingskleur van je kind. De ontwerpen zijn voorzien van stripfiguren om je aankomende muzikant te vermaken. Net als geavanceerdere gitaren heeft deze een riem die over de schouder van je kleintje past. Ideaal om de gitaar te dragen als een toekomstige Rockstar.

3D houten paardenpuzzel

sculpture représentant 2 chevaux de bois emboités
Ontluikende kunstenaars zullen dol zijn op de 3D houten paardenpuzzel

Puzzels zijn een van de beste educatieve spelletjes voor kinderen. Ze vallen in de categorie “intellectueel”. Hun missie is om de zintuigen van logica en reflectie te prikkelen. Dit model in de vorm van een paard is geen uitzondering. Het helpt ook om je peuter te leren concentreren.

De stukken in de set worden los geleverd. Aan je kleintje de taak om ze in elkaar te zetten in de vorm van een paard. Het is ook een aanrader voor ouders die hun kleintjes willen leren knutselen. De onderdelen zijn gemaakt van hout. Dit betekent dat ze niet snel zullen beschadigen en dat ze makkelijk vast te pakken zijn voor de kleine handjes van je kind. De patronen zijn zorgvuldig nagemaakt en de kleuren zijn aantrekkelijk, dus je kleintje zal zijn speelgoed niet snel beu zijn.

Mini walkietalkie met camera voor kinderen

Un talkie walkie pour enfant, il est bleu avec un écran noir et une antenne
Laat je kinderen op avontuur gaan met deze walkietalkie!

Elektronisch speelgoed is ook een geweldige manier om kinderen kennis te laten maken met de nieuwste spelletjes. In deze categorie bieden we je deze mini-portofoon. Je kunt hem per stuk kopen als je maar één speler in huis hebt, of er meerdere kopen om ze met elkaar te verbinden en een groot aantal spelers te ontvangen. Of je nu verstoppertje speelt of spionnen, dit model biedt volop mogelijkheden voor familiespelletjes. Hij is ook verkrijgbaar in roze of blauw voor jongens en meisjes.

Deze walkietalkie heeft een reeks functies om de aandacht van je kind te trekken. De intuïtieve knoppen maken navigeren door het menu een fluitje van een cent. Elk onderdeel heeft een camera zodat je kleintje foto’s kan maken en ze kan bekijken op het ingebouwde scherm. Andere opties zijn educatieve spelletjes, een mp3-speler om naar muziek te luisteren en een stopwatch. Het heeft een SD-kaartsleuf voor het opslaan van dia’s en muziekbestanden.

37-toets elektrische piano voor kinderen

Un piano éléctrique pour enfant, au dessus il y a une représentation graphiques des touches avec les notes de musique indiquées
De elektrische piano heeft al meer dan een paar toekomstige muzikanten blij gemaakt

En waarom geen piano? Omdat muziek een verrijkende artistieke discipline is voor zowel peuters als oudere kinderen, kan de piano een springplank zijn om hun coördinatievaardigheden te ontwikkelen. Je peuter kan al op jonge leeftijd muzieknoten leren spelen, terwijl hij plezier beleeft aan de verschillende melodieën die in dit apparaat zijn ingebouwd.

Dit elektronische model werkt voornamelijk op batterijen. Het is dus altijd klaar voor gebruik, zonder dat je de stekker in het stopcontact hoeft te steken. Ook handig als je onderweg bent. Het aanzetten is relatief eenvoudig en de groene lichtknop is gemakkelijk te vinden. Het ontwerp is doordacht om gevaar voor jonge kinderen te voorkomen, met een hoogwaardige plastic structuur en afgeronde hoeken. Deze versie heeft 37 toetsen, een combinatie van majeur en scherpe noten. De luidsprekers produceren een helder geluid om de auditieve vermogens van je kleintje te boeien.

7-in-1 walkietalkie in de vorm van een horloge

Une montre talkie walkie de couleur camouflage militaire avec un micro un écran LCD et une antenne
Vermijd moeilijke compromissen en geef ze een “All-in-One”!

Het walkie-talkie horloge is momenteel een technologisch juweeltje dat je kind zal helpen de wereld van de verbeelding te betreden. Met dit accessoire om hun pols kunnen ze spion spelen in huis of buiten, met hun broertjes en zusjes of met hun vriendjes en vriendinnetjes. Dit vroege leerspeelgoed stimuleert niet alleen hun verbeelding, maar helpt ze ook hun communicatievaardigheden te ontwikkelen dankzij de ingebouwde microfoon en het intrekbare antenneverbindingssysteem.

Naast de walkie-talkie functie geeft dit horloge ook de tijd aan op het LCD-scherm. Het heeft ook andere praktische en leuke functies zoals een vergrootglas, kompas en zaklampoptie. Het wordt geleverd met een stevige rubberen band die bestand is tegen de verschillende bewegingen van je kind. Het ontwerp is echter gemaakt met kleine jongens in gedachten, met zijn patronen en legergroene kleur.

Welk educatief speelgoed moet ik kiezen voor een kind van 3 tot 6 jaar?

Allereerst zijn er de zogenaamde intellectuele spellen. Hun belangrijkste doel is om de logica van je kind te stimuleren en zijn kennis te vergroten. Ze helpen ook om de fijne motoriek te ontwikkelen, die op deze leeftijd nog niet volledig ontwikkeld is. Tot deze categorie behoren puzzels, leerborden en memo’s. Bordspellen en strategiespellen kunnen ook worden aangeboden op deze leeftijd, met jou als hun bevoorrechte partner. Je kind kan proeven van het plezier van winnende spelletjes, maar ook leren verliezen.

Imitatiespelletjes zijn ook een goede optie, want in deze periode begint je kind jouw gebaren na te doen en die van de levende wezens om hem heen (honden, katten, vogels, enz.). Je kunt kiezen voor vermommingen of gadgets waarmee kinderen bijvoorbeeld spion kunnen spelen.

Tussen 3 en 6 jaar begint je peuter belangstelling te krijgen voor constructiespelletjes. Of het nu gaat om modellen, planken, plastic bakstenen of natuurlijk hout, ze zullen het leuk vinden om de stukken op elkaar te leggen en hun fantasie de vrije loop te laten.

un petit garçon joue avec un jeu éducatif assis dans une chambre remplie de jouet
Educatieve spelletjes om de cognitieve zintuigen van je kleintjes te ontwikkelen

Er zijn ook spelletjes die de artistieke zintuigen ontwikkelen met kleine instrumenten zoals gitaren, piano’s of trommels. Je kleintje zal het heerlijk vinden om samen met jou muziek te maken of hun favoriete kinderliedjes na te spelen.

Er zitten veel voordelen aan educatieve spelletjes, mits je de juiste keuze maakt. Soms raken kinderen al na een paar minuten verveeld. Probeer het speelgoed af te wisselen zodat ze geleidelijk een aantal vaardigheden kunnen ontdekken en verbeteren. Voeg hier af en toe een gezinsuitstapje aan toe.

Vertel ons welk speelgoed u het leukst vond en welk speelgoed uw kinderen heeft overtuigd? We horen het graag van je in het commentaarveld.

Gratis Bezorging

Voor bestellingen boven €50*

Nederlandse Bezorging

Wij leveren overal in levering overal in Nederland, België

100% Veilig

PayPal / MasterCard / Visa

15% korting op de hele winkel!


Word lid van onze VIP-klantenlijst en profiteer van onze exclusieve aanbiedingen, promoties en privéverkopen en ontvang je welkomstgeschenk.